KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Hoćemo li moći ovo ljeto na more?

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

AKO idemo prebrzo, upropastit ćemo ovo što smo do sada postigli, i onda ćemo se jako brzo ponovno vratiti u blokadu, rekao je predstojnik Ureda predsjednika vlade Zvonimir Frka-Petešić jutros u emisiji U mreži Prvog na Hrvatskom radiju govoreći o postupnom popuštanju zaštitnih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa.

Na pitanje hoćemo li moći ovo ljeto na more, rekao je kako se toplo nada da hoćemo.

"Radimo na tome, pripremamo se za sezonu. Uspostavljeni su kontakti sa zemljama koje imaju sličnu situaciju. Druge zemlje na Mediteranu su u jako lošoj poziciji. Hrvatska nikad nije imala manju konkurenciju i važno je da to ne ugrozimo i da se držimo mjera pa ćemo imati bolju sezonu nego što mislimo", rekao je Frka-Petešić.

S njim se složila i epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel koja je kazala kako vjeruje da ćemo moći na more, ali samo ako ostanemo mudri i pametni.

Na pitanje ide li u svibnju i novi set mjera Frka-Petešić je odgovorio da će vidjeti kako se stvari budu razvijale te da se zasad rade razne analize.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više