RAT U IZRAELU

Hodočasnik koji je bio u Izraelu: Mislili smo što ako sada neki projektil zaluta...

Screenshot: Nova TV

PEDESET hrvatskih hodočasnika u Izraelu, za koje je jučer bio organiziran prijevoz iz Beča, stiglo je u Zagreb. Neki su organiziranim autobusom nastavili za Slavoniju. Troje ih je iz Beča otputovalo u Njemačku gdje žive. Dnevnik Nove TV razgovarao je s jednim od hodočasnika koji je ispričao kako je izgledalo putovanje iz Izraela.

"U Nazaretu čak nismo ni osjećali da se nešto događa, nismo vidjeli ni vojsku na cesti. Jedina situacija kada je bilo nešto ozbiljno na aerodromu je kad su proglasili uzbunu pa smo se morali skloniti u sklonište. Samo smo mislili - što ako sada neki projektil zaluta na aerodrom, onda nam propada sav taj cjelodnevni trud dolaska do aerodroma", rekao je hodočasnik Filip Radoš.

Očekuju se još dvije grupe hodočasnika

Četiri Hrvata jutros su iz Tel Aviva sletjela u Podgoricu. Danas se očekuju još dvije grupe hodočasnika i nekolicina pojedinačnih turista, njih ukupno 106.

"To bi u stvari bili zaista svi Hrvati koji su se tamo našli privremeno ili zbog nekih drugih poslovnih razloga. Naše veleposlanstvo će i dalje stajati na raspolaganju svim hrvatskim državljanima kad god oni budu smatrali da je naša pomoć konzularna i druga potrebna", rekla je Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova.

Pročitajte više