HOLKERI U POVODU 5. OBLJETNICE ZRAČNIH NAPADA NATO-A OSUDIO NASILJE

Civilni upravitelj UNa na Kosovu Harri Holkeri u srijedu je u povodu pete obljetnice zračnih udara NATOa na srpske vojne ciljeve osudio svako nasilje i pozvao stanovništvo Kosova da ujedinjeno nađe put u mirnu budućnost.

U obraćanju koje je prenijela kosovska televizija Holkeri je istaknuo duboku šokiranost međunarodne zajednice zbivanjima na Kosovu posljednjih dana.

Prošlog tjedna su na Kosovu izbili najveći međuetnički neredi u posljednjih pet godina u kojima je život izgubilo 28 osoba, a više od 600 je ranjeno.

U povodu pete obljetnice zračne kampanje NATO-a protiv srpskih sigurnosnih snaga, civilni upravitelj UN-a na Kosovu se obratio preko Televizije Kosova građanima Kosova.

"Smrt nedužnih ljudi je užasna i bezdušna, bez obzira tko oni bili. One koji su počinili i ohrabrili ovo nasilje treba izolirati. Molim vas da pomognete policiji da identificiramo i uhitimo počinitelje ovih napada", apelirao je Holkeri na građane Kosova.

Holkeri je također rekao da ne treba sve optužbe usmjeriti protiv KFOR-a i UNMIK-a i da se nada da će 24. ožujka biti jedan novi početak za Kosovo.

(Hina)xbb ysd

Pročitajte više