Horvat o Orljavi: Dok postoji interes i za brend i za proizvod...

Foto: Marko Dimić/Pixsell

NAKON što je tvrtka za proizvodnju tekstila Orljava otišla u stečaj i radnici su ostali bez posla, a Radnička fronta prozvala, među ostalima, ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata za takvu situaciju, on je ponovio kako vlada više nije mogla financirati njezine gubitke te da rade na tome da se pronađe strateški partner, a brend Orljave ne ugasi.

"Dok postoji interes i za brend i za proizvod, hrvatska će vlada nastojati u pogon staviti sve radnike i radnice, ali isto tako naći strateškog partnera koji će investicijama u Orljavu proizvodnju dići na jedan viši tehnološki nivo kako bi taj proizvod na tržištu bio konkurentan", rekao je Horvat.

Imaju pismo interesa?

Prije par dana je rekao da je tekstilna kompanija Orljava dobila dva pisma interesa trgovačkih društava za preuzimanje i nastavak proizvodnje te poručio kako nije htio da se Orljava pretvori u mali Uljanik.

"Imamo dva pisma interesa u kojima postoje trgovačka društva koja pokazuju interes preuzimanja Orljave i nastavka proizvodnje. Radimo sve, i kao ministar i kao vlada, da se dogodi jedno takvo strateško partnerstvo i da Orljava kao brend ne bude hrvatska povijest, nego da eventualno, možda ne za sve radnike Orljave, barem za njih stotinjak, osiguramo normalnu budućnost", rekao je Horvat novinarima tijekom posjeta Vodicama.

Poručio je svima koji kroz medije provlače tezu kako država do sada nije pomagala požešku tvornicu Orljavu da je vlada do sada dala 24 milijuna kuna raznoraznih kredita te pozajmica od tri milijuna kuna koje nisu uspjele spasiti Orljavu od stečajnog postupka.

Pročitajte više