Horvatinčić popušta i odustaje od rampe u Varšavskoj?

TOMISLAV HORVATINČIĆ danas je imao sastanak s predsjednikom Gradske skupštine Borisom Špremom oko svoga projekta Cvjetni. Horvatinčić je upao u velike probleme zbog aktivista koji se bore protiv devastacije Varšavske ulice i zbog kojih radovi znatno kasne.

Horvatinčić je stoga tražio sastanak sa šefom Gradske skupštine, a Šprem kaže da je prvi čovjek Hoto grupe spreman za kompromis. "Jedini problem je Varšavska, a Horvatinčić je rekao da ga je spreman riješiti", rekao je Šprem za Večernji list nakon što je završio sastanak s Horvatinčićem na kojem su bili i potpredsjednici Skupštine Josip Kregar i Morana Paliković Gruden te odvjetnik i član uprave Hoto grupe Željko Bekina.

Predstavnici Grada Zagreba od Horvatinčića traže da odustane od bušenja Varšavske, kao i da znatno smanji podzemnu garažu. Horvatinčić će se navodno morati odreći čak 300 od 406 planiranih parkirališnih mjesta u podzemlju, odnosno ostala bi samo mjesta predviđena za kupce njegovih stanova. Horvatinčić će također morati pronaći novi ulaz u podzemnu garažu, s obzirom na to da rampa u Varšavskoj ne dolazi u obzir.

"Rekao nam je da je u projekt do sada uložio 30 milijuna eura od kredita Hypo banke te još vlastitih 19 milijuna. A na sastanku je i zaprijetio kontraprosvjedom. Pitao nas je što bi bilo kada bi odgovorio istom mjerom i uz pomoć Hrvatske udruge poslodavaca organizirao 200 kamiona koji bi blokirali neku od zagrebačkih ulica", tvrdi jedan od sudionika sastanka pa dodaje da je Horvatinčić na kraju ipak morao omekšati svoje stavove.

"Zadovoljan sam sastankom i nemam daljnjih komentara", rekao je Horvatinčić nakon sastanka koji je pokušao zadržati u tajnosti.

Pročitajte više