HP: Natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma

Hrvatska pošta i Zavod za školstvo Republike Hrvatske organiziraju natjecanje za mlade do 15 godina u pisanju najljepšeg pisma, a ovogodišnja tema je "Pismo najdražem liku iz bajke".

Ta je tema izabrana na prijedlog Danske pošte budući da se ove godine obilježava 200. godišnjica rođenja danskog pisca Hansa Christiana Andersena, jednog od najznačajnijih pisaca bajki svih vremena.

Najbolja među pismima odabrat će nezavisno stručno povjerenstvo koje će imenovati Zavod za školstvo te osam najboljih dostaviti u Hrvatsku poštu odnosno Svjetsku poštansku uniju.

Autor prvoplasiranog pisma na nacionalnoj razini će osvojiti besplatni jednodnevni izlet u odredište u Hrvatskoj prema vlastitom izboru za cijeli svoj razred, dok će troje prvoplasiranih u svijetu, po izboru komisije UNESCO-a dobiti prigodne medalje Svjetske poštanske unije, a najbolji među njima i putovanje u Dansku na proslavu 200. godišnjice Andersenova rođenja.

Natječaj će u Hrvatskoj biti proveden putem svih osnovnih škola i to tako da će svi zainteresirani učenici slati svoje sastavke u obliku pisma na adresu Osnovne škole Otok, Stjepana Gradića 4, 10010 Zagreb-Sloboština, uz naznaku "Za literarni natječaj", najkasnije do 15. ožujka 2005. Rezultati natječaja bit će objavljeni do srpnja, a nagrade realizirane tijekom listopada.

HP i Zavod za školstvo upriličuju natjecanje po treći puta čime se pridružuju Svjetskoj poštanskoj uniji i UNESCO-u koji od 1971. organiziraju međunarodno natjecanje mladih u vlastoručnom pisanju sastavaka u obliku pisama s ciljem razvijanja tehnike pisanja, poticanja mladih na pisanje pisama, suptilnosti u razmišljanju te učvršćivanja nacionalnog i međunarodnog prijateljstva među mladima.

(Hina) xbdj yln

Pročitajte više