HPB povećava kamate na štednju

HRVATSKA poštanska banka (HPB) je izvijestila kako od ponedjeljka, 16. ožujka, počinju s primjenom novih kamatnih stopa u poslovanju s građanima. Navode kako su se na takav korak odlučili "kako bi svojim klijentima omogućila povoljnije uvjete štednje".

HPB je povećala fiksne kamatne stope na nenamjenske oročene depozite u kunama na rok od jednog, tri, šest te 12 mjeseci. Fiksna kamatna stopa na jednomjesečna kunska oročenja jednaka je promjenjivoj kamatnoj stopi, dok je kod depozita oročenih na rokove od tri, šest i 12 mjeseci za jedan posto veća od promjenjivih te od sada iznosi 5,75 posto na tromjesečna, šest posto na polugodišnja i 6,5 posto na godišnja oročenja.

Fiksna kamatna stopa za iste rokove štednje u eurima jednaka je promjenjivoj kamatnoj stopi, a određena je veličinom uloga. Kamatne stope za uloge do 25.000 eura oročene u razdoblju 12 do 36 mjeseci kreću se od 5 do 5,5 posto godišnje, dok na oročenja do 50.000 eura kamate iznose od 5,55 do 5,95 posto.

Povećane su i kamatne stope kod dječje štednje u devizama. Godišnje kamatne stope uvećane su za 0,20 postotnih bodova u odnosu na promjenjive kamatne stope oročene devizne štednje za iste rokove oročenja i iznose do 25.000 eura.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više