HRT će zbog koronavirusa emitirati više informativnog programa

Foto: FAH

HRVATSKA radiotelevizija (HRT) izvijestila je danas da se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj te će radi pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti još pojačati informativni program, a neke projekte zabavnog sadržaja odgađa do jeseni.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj pa će sukladno tome doći i do prilagođavanja radijskog i televizijskog programa HRT-a. Neki projekti, poput show programa Zvijezde pjevaju, odgađaju se do jeseni (a umjesto njega će se emitirati reprize publici omiljene A-strane), dok će se informativni program - radi pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti - još pojačati, navodi se u priopćenju.

Škola na Trećem uspješno je startala

Ističe se da je danas već vrlo uspješno startala Škola na Trećem, koju HRT realizira u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH.

"U sklopu toga, a u skladu sa zadaćom i ulogom HRT-a kao javnog servisa, danas je već vrlo uspješno startala "Škola na Trećem", koju HRT realizira u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, kao i nova večernja emisija "Studio 4 Covid-19" na Četvrtom programu HTV-a." 

Ravnatelj HRT-a: HTV 4 postao svojevrsni referentni informativni pool za sve hrvatske građane

HRT napominje da od prvoga dana na svom Četvrtom programu dvaput dnevno izravno prenosi konferencije za novinare Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite, kao i sve najnovije vijesti na svaki puni sat, čime je - naglasio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić - HTV 4 postao svojevrsni "referentni informativni pool" za sve hrvatske građane.

Slijedom toga, najavljeno je, sljedećih će dana doći i do manjih promjena i modifikacija u programu Hrvatske radiotelevizije, o čemu će HRT i dalje pravodobno i dnevno obavještavati javnost.

Pročitajte više