HRT-ov Radio Sljeme tvrdi da je masturbacija štetna, slušatelji bijesni: "Vi niste normalni"

Foto: Facebook, HRT

RADIO Sljeme, koje je već u nekoliko navrata privukao kritike zbog galopirajuće klerikalizacije svojeg programa, nastavlja s tom praksom.

Indexovi čitatelji upozorili su nas na jutrošnju emisiju "Hvaljen Isus i Marija", koja se emitirala u 6.45 sati te koju je vodio don Ivan Šibalić.

U istoj se propitkuje autoritet liječničke struke te implicira kako je masturbacija štetna. Sporni dio emisije Radio Sljeme HRT čak je i podijelio na društvenim mrežama.

"Slažemo li se da se u ovom trenutku dobar dio onih koji me jutros slušate, ne slažete s tim da je masturbacija baš tako normalna i bezazlena? Ne govorim ovdje o čovječjem tijelu, govorim o duši. Jer štetu nanosimo kako tijelu, tako i savjesti. Pa mi nije jasno s kojim pravom liječnik školske medicine nameće djetetu 5. razreda osnovne škole da je pogrešno vjerovati, npr. da je masturbacija štetna. A njegovi roditelji možda baš vjeruju suprotno - da jest štetna i da vrijeđa savjest njihova djeteta. S kojim pravom?", propitkuje, i školski kurikulum između ostaloga, don Ivan Šibalić.

Nije trebalo dugo čekati na reakcije čitatelja, koje su velikim dijelom negativne.

Čitatelji bijesni: "Što je ovo?!"

"Slagali se mi ili ne, nije mjesto na javnom mediju", piše jedan komentator.

"Što je ovo? Niste vi normalni", dodaje drugi.

"Što se vama dogodilo?", pita se treći.

"Malo promislit i o promjeni sadržaja u 6,45 sati", navodi četvrti.

"Najte se ljutiti ali ovo o masturbiranju nije u domeni vjere nego medicine. Dakle, ne peljajte se u ono što vam nije posao i za što niste nimalo kvalificirani. Samo ime vašeg zanimanja, VJERA, govori o vašim kvalifikacijama", smatra peti.

"Kakve veze ima što vjeruju dječakovi roditelji? Djecu treba učiti činjenicama pa će biti manje neinformiranih i praznovjernih", zaključuje šesti.

 

Pročitajte više