Hrvačić ostao bez Stojedinice

NAJAVLJIVANA prodaja Stojedinice Media servisu ipak se, prema svemu sudeći, neće ostvariti. Razlog tome je stupanje na snagu novog Zakona o elektroničkim medijima kojim je onemogućeno prenošenje koncesije.

Potvrdio je to za Index stečajni upravitelj Radija 101 Maroje Stjepović koji nam je kazao kako još uvijek nema službeni dokument o tome, no do prodaje najvjerojatnije neće doći jer se novi zakon primjenjuje i na sve postupke u tijeku.

Službena odbijenica trebala bi stići u kolovozu kada se sastane Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Kako nam je kazao, sljedeći njihov korak je sazivanje Skupštine vjerovnika po hitnom postupku na kojoj će se donijeti ili odluka o likvidaciji i prestanku poslovanja Radija 101 ili stečajni plan. Skupštinu vjerovnika prema njegovim riječima možemo očekivati u rujnu.

Podsjetimo, na javnom otvaranju ponuda za kupnju Radija 101 prijavila su se tri kandidata i to Media servis, Hit press i Imposible egresus. Od pristiglih ponuda najizdašnija je bila ona Media servisa u iznosu od 15 milijuna 101 tisuću i 101 kuna. Medi servis, čiji je jedini član Uprave Braco Vuković, a iza kojeg zapravo stoji Jure Hrvačić, ocijenjen je kao najbolji ponuditelj.

Pročitajte više