Hrvat kojem je u Veneciji poginula supruga otpušten s intenzivne

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvat (24) koji je teško ozlijeđen u nesreći pokraj Venecije kada je autobus pao s nadvožnjaka izašao je iz jedinice intenzivne njege u bolnice u Miranu, javlja HRT.

Podsjetimo, u teškoj nesreći u Italiji poginula je 21 osoba, a među njima i 24-godišnja supruga ozlijeđenog Hrvata. Više od 15 ljudi je ozlijeđeno te smješteno u talijanske bolnice.

"Pacijent u Miranu izašao je iz jedinice intenzivne njege i nalazi se na odjelu opće kirurgije. Njegovo opće stanje dobro napreduje. Ne znamo kada bi mogao biti otpušten jer se stanje hospitaliziranih pacijenata uvijek može mijenjati, ali trenutno stanje daje nam razloga za optimizam", rekla je ravnateljica bolnice Dell'Angelo Chiara Berti, piše HRT.

Psihijatar: Bili smo s obiteljima iz Hrvatske, oni su u teškom stanju

Primarijus psihijatrije bolnice Dell'Angelo Moreno de Rossi rekao je kako se osjećaju obitelji stradalih i preživjelih.

"Nekoliko dana od tragedije pokušavaju shvatiti što im se dogodilo i što su preživjeli i moramo im dati vremena. Velika je podrška među pacijentima. Bili smo i s obiteljima iz Hrvatske. Oni su u teškom stanju, a zahvaljujem i hrvatskoj konzulici, s kojom smo imali sjajnu suradnju od početka", kazao je De Rossi.

Uzroci nesreće još uvijek nepoznati

Uzroci strašne nesreće na nadvožnjaku blizu Venecije još nisu poznati. Prema zasad dostupnim informacijama, bus je na 830 metara dugačkom nadvožnjaku iznenada počeo skretati udesno i nakon što je 30-ak metara klizio uz zahrđalu nisku zaštitnu ogradu, sletio je s visine od 10-ak metara. 

Vidljivih tragova kočenja na mjestu nesreće nema. Dosta je još nepoznanica u cijeloj priči, a postoje dvije teorije o mogućem uzroku nesreće. Najvjerojatnija je mogućnost da je vozaču busa pozlilo i da je zbog toga skrenuo udesno. Druga verzija jest da je vozač loše reagirao, da mu je s lijeve strane prilazio autobus koji nije uočio na vrijeme te da je lošim manevrom došao do ograde i sletio s nadvožnjaka.

Kako bi dobili više odgovora, istražitelji su preuzeli crnu kutiju jer ona bilježi sve detalje. Radi se o električnom autobusu s baterijom od 350 kWh, starom samo godinu dana i opremljenom kamerama. No kamere nisu snimale vozača zbog privatnosti. Zasad je isključena mogućnost da je požar na autobusu izazvan jakim baterijama.

Pročitajte više