Hrvat koji živi u Veneciji: Zatvoreni su trgovi, muzeji, škole...

Policija s maskama na ulicama Venecije Foto: EPA

DUBROVČANIN Dubravko Garbin koji živi u Veneciji ispričao je za DuList kakva je situacija u tom gradu.  

Prema njegovim informacijama nastava je otkazana u svim školama pa i u školi talijanskog za strance, koju i sam pohađa. Zatvoreni su i trgovi, muzeji te su otkazane sve javne manifestacije, odnosno sva javna okupljanja. Čak i sportska.

Kako je ispričao, do jučer je bio na putovanju oko Barija, gdje je skroz drukčija situacija. Tamo je, kaže, sve skroz normalno, nema panike, nitko ne nosi masku i sve je mirno.

"Što se tiče Venecije, na aerodromu nismo imali nikakvih problema. Međutim, doletjeli smo iz Barija i to je interni let pa nas nisu testirali. Međutim, čuli smo na razglasu kako se putnicima s međunarodnih letova provjerava tjelesna temperatura", priča Garbin i dodaje:

"Moram reći kako nitko od mojih poznanika nije bolestan niti itko zna nekoga da je bolestan."

Pulski, splitski i omiški učenici se vratili s izleta u Veneciji

Mjere sigurnosti od širenja zaraze koronavirusom u Italiji se nastavljaju.

Čuveni Venecijanski karneval se odgađa zbog sve većeg broja slučajeva zaraze na sjeveru države, objavio je u nedjelju predsjednik regije Veneto Luca Zaia. Panika je zavladala i među hrvatskim putnicima koji su otkazivali već ranije uplaćena putovanja za karneval u Veneciju i ture do Milana.

Pulski gimnazijalci koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu vratili su se kućama.

Prema novim uputama iz Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusu pa djeca i profesori koji su bili na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu.

S izleta iz Venecije vratili su se i učenici iz Omiša i Splita koji će dva tjedna biti u izolaciji kod kuće.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više