Hrvat uhićen u Njemačkoj, ušao u zemlju iako mu je to bilo zabranjeno

Screenshot: YouTube

SAVEZNA policija je sinoć, 21. listopada, na temelju raspisane tjeralice uhitila 36-godišnjeg Hrvata, priopćili su iz policije.

Unatoč zabrani ponovnog ulaska u Njemačku, muškarac je ipak to napravio. Sada u zatvoru služi preostalu kaznu, rekli su iz policije, prenosi Fenix Magazin.

Hrvat je bio putnik u automobilu koji je dolazio iz Nizozemske, koji je oko ponoći autocestom A30 ušao u Njemačku. U sklopu nadzora granične policije patrola savezne policije zaustavila je i provjerila automobil. Prilikom provjere osobnih podataka 36-godišnjaka, službenici su ustanovili da je muškarac imao valjane identifikacijske dokumente, ali da mu je zabranjen ulazak u Njemačku i da je za njim raspisana tjeralica.

Muškarac je 2017. osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog kršenja Zakona o opojnim drogama. Krajem 2018. deportiran je u svoju zemlju, a preostala pritvorska kazna je uvjetna, a ako pokuša ući u Njemačku unatoč postojećoj zabrani ponovnog ulaska mora odslužiti preostalu kaznu zatvora od 52 dana. Stoga je policija uhitila 36-godišnjaka i odvela ga u zatvor.

Pročitajte više