Hrvati MasterCard karticama ostvarili promet od 860 milijuna dolara

MASTERCARD INTERNATIONAL danas je objavio rezultate poslovanja u trećem kvartalu te u prvih devet mjeseci 2005 godine, koji bilježe dvoznamenskasti rast ukupnog prometa MasterCard karticama širom svijeta.

Prema podacima, Hrvati su MasterCard karticama u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili promet od 860 milijuna dolara, što označava rast od 14,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. S ukupno 400 tisuća MasterCard kartica u devet mjeseci napravljeno je 11.34 milijuna transakcija i to na 60 tisuća prihvatnih u Hrvatskoj.

Postotak rasta broja transakcija u Hrvatskoj u devet mjeseci, u usporedbi s istim periodom prošle godine iznosi 21.8%. U trećem kvartalu Hrvati su ostvarili promet od 300 milijuna dolara, čime su ostvarili rast od čak 18,9% u usporedbi s istim mjesecima prošle godine. U istom razdoblju obavljeno je ukupno 3,99 milijuna transakcija.

Korisnici kartica širom svijeta koristili su MasterCard kartice u preko 4.9 milijardi transakcija tijekom trećeg kvartala generirajući promet od 424.4 milijarde dolara, što je povećanje od 12.5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pročitajte više