Hrvati u Sabor ugurali ratnog zločinca Glavaša ali ipak nisu notorne fašiste HČSP

Foto: Hina, Youtube

HRVATSKI građani jučer su birali koga žele da ih predstavlja u Saboru, najvišem zakonodavnom tijelu jedne zemlje. Između ostalih, odabrali su osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša.

Branimir Glavaš je, naime, čovjek kojeg je Vrhovni sud pravomoćno osudio na osam godina zatvora zbog raznih zločina. Ustavni sud srušio je presudu, presudivši da je Glavaševa žalba djelomično osnovana. Podsjetimo, Glavaš je osuđen za mučenje i ubijanje građana Osijeka srpske nacionalnosti, a svojevremeno je pobjegao od odsluženja kazne iz Hrvatske u Tomislavgrad.

Narod je odabrao ratnog zločinca poslati u Sabor. Čovjeka koji je ovog ljeta nasmiješeno pozirao na ljetnoj terasi svoje vikendice na obali uz boce vina na čijim je naljepnicama slika Adolfa Hitlera. Čovjeka koji je prije tek koji tjedan postrojio crnokošuljaše na Trg svetog Marka, bez ikakvih sankcija.

HDSSB je dobio u IV. izbornoj jedinici 11.60 posto glasova, odnosno njih 21.844. Branimir Glavaš, ratni zločinac na vrhu te liste dobio je ukupno 6.490 preferencijalnih glasova birača, odnosno 29.71 posto.

HDSSB dobio je u V. izbornoj jedinici 4.46 posto glasova. Točnije, HDSSB je na biračkom listiću zaokružilo 8.593 birača V. izborne jedinice. U ovoj izbornoj jedinici nisu prešli izborni prag.

S obzirom na ovacije koje je dobio u Osijeku na predstavljanju "sokolske garde", ne čudi potpora koju je dobio. O samoj gardi Glavaš tvrdi - to je sportsko-rekracijski klub. U crnim košuljama, čizmama i prslucima za punu ratnu spremu.

Branimir Glavaš govorio je kako se bez HDSSB-a neće moći sastaviti vlada. Bio je poprilično uvjeren da će sjediti u Saboru, a hrvatski birači to su mu i omogućili. No, srećom, za sastavljanje Vlade i SDP-u i HDZ-u dovoljan je samo MOST.


Fašistički HČSP postao parlamentarna stranka

Uz kriminalan rasplet događaja u kojem Glavaš ulazi u Sabor, i HČSP (Hrvatska čista stranka prava) postala je nakon sinoćnjih rezultata parlamentarna stranka. Stajalo je tako u priopćenju koje su poslali medijima, no kasnije se ispostavilo da Podrug ipak nije prošao.

"Hrvatska čista stranka prava je od danas parlamentarna stranka. Time smo nakon dugih petnaest godina vratili HČSP u Hrvatski sabor. U Sabor ulazi naš politički tajnik, Luka Podrug dipl. iur., koji je bio na niskom jedanaestom mjestu Domoljubne koalicije u desetoj izbornoj jedinici. Iako u Sabor ne ulazi pomoću preferencijalnih glasova, kojih je dobio 5103 (5,02%), ući će po međustranačkom ugovoru između HČSP-a i HDZ-a.

HČSP je u Domoljubnoj koaliciji bila podzastupljena i bez imena stranke, ali smo pristali na takav naš status zbog nužnog zajedništva hrvatskih domoljubnih snaga. Naš doprinos pobjedi Domoljubne koalicije je odlučujući, i on je daleko veći od toga jednoga mandata kojega će Podrug obnašati u cjelini. Posebnu snagu HČSP je pokazao u gradu Splitu, gdje smo dobili 7,67%.

Iako se to neće vidjeti po mandatima u Saboru, ovo je više nego jasna poruka koja je pravaška stranka stožerna u narodu. Kroz kvalitetan rad u četverogodišnjem mandatu HČSP će to zasigurno postati i po mandatima. Čestitamo našem političkom tajniku, g. Podrugu na ulasku u Hrvatski sabor i hvala svima koji su nesebično radili u ovoj kampanji.

Bog i Hrvati!", priopćeno je iz HČSP-a.

Pročitajte više