"Hrvatska iz godine u godinu sve lošija destinacija": Ruski turisti nezadovoljni ponudom i cijenama

Foto: FAH

NOVINARI RBTH Hrvatske porazgovarali su s 19 ruskih turista koji se trenutačno nalaze na odmoru u Hrvatskoj, s ciljem da doznaju što misle o našoj zemlji. S Rusima su razgovarali na lokacijama od Rovinja do Splita.

Većina Rusa kazala je kako se Hrvatska kao turistička destinacija u odnosu na prethodne godine pogoršala.

Mlada majka Anna Jaroš, koja je u Hrvatskoj bila više puta te je dosad bila jako zadovoljna, navodi da se 2017. godine jako razočarala.

"Hrvatska je u 2017. godini kao lijepo pakiranje neukusnih bombona", kaže Jaroš, dodajući da je na fotografijama sve lijepo, a da su u stvarnosti apartmani užasni, plaže pretrpane, a usluga u kafićima loša.

Smatra da bi sve to bilo u redu kada ne bi bilo toliko skupo.

Ipak, ruska turistkinja je otkrila koje su, po njenom mišljenju, prednosti Hrvatske.

"Ukusni kokteli"

"Kao prvo, kava i kokteli u kafićima su ukusni, kao drugo, djetetu se sve jako sviđa, kao treće, zbog mora se isplati pretrpjeti sve probleme".

Polina Koroljkova u Hrvatsku dolazi svake godine, no ističe da "u Hrvatskoj postoje pretrpana i ne baš čista mjesta".

"Upravo zato izbjegavamo plaže u velikim gradovima - ne samo u Hrvatskoj, već svugdje. U Hrvatskoj nisam vidjela ni jednu prljavu betonsku plažu, iako sam obalom prošla nekoliko puta i bila na petnaest otoka", ističe Koroljkova.

Za nju Hrvatska ne ostavlja dojam zemlje koja je skuplja od susjedne Crne Gore, koja je, navodi, puno prljavija.

"Što se tiče cijena, cijena trajekta, osobito ako ste s automobilom, restorana visoke kvalitete. Apartmani su primjereni svojoj cijeni. Nisu jeftini, ali su dobri…", kazala je za RBTH.

Pročitajte više