Hrvatska Kostajnica: smijenjen stari i imenovan novi gradonačelnik

ovom Gradskom poglavarstvu i gradonačelniku Davoru Govorčinoviću, a za novog gradonačelnika izabralo Tomislava Paunovića koji je na izborima bio na listi HSLSa. Za smjenu gradonačelnika Govorčinovića, uz šest do sada oporbenih vijećnika (tri vijećnika HSLSa, po jedan vijećnik SDPa i HSSa i jedna nezavisna vijećnica) , glasovala su i dva vijećnika HDZa, odnosno bivša HDZova zamjenica gradonačelnika Dinka Antonić, koja je prije mjesec dana dala ostavku i prešla u nezavisne, zatim HDZov predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ikšić, te vijećnik HSPa Miroslav Jurić.

Predsjednik Kluba vijećnika oporbenih stranaka i nezavisnih vijećnika Dražen Radić iz HSS-a, obrazložio je da je sedam oporbenih vijećnika zatražilo izglasavanje nepovjerenja Govorčinoviću i Gradskom poglavarstvu "zbog toga što nisu odgovorili na njihova pitanja o stanju zaduženosti Grada, neplaćenim obavezama, socijalnim davanjima po imenima, o isplaćenim dnevnicama, te o sudskim sporovima i troškovima koje grad zbog toga ima.

Dosadašnja oporba prigovorila je Govorčinoviću "nelegalno usvajanje rebalansa gradskog proračuna za prošlu godinu, samovoljno i protuzakonito ponašanje prema zaposlenicima u Gradskoj upravi". Izglasavanje nepovjerenja zatražili su i "zbog Govorčinovićeva nezakonitog rada", kao i "zbog pravomoćne sudske presude i još jednog kaznenog postupka koji se protiv njega vodi na Općinskom sudu u Hrvatskoj Kostajnici".

Govorčinović je izglasavanje nepovjerenja njemu i poglavarstvu ocijenio nezakonitim i u ime HDZ-a najavio podnošenje sudskih tužbi kojima će nastojati osporiti smjenu i imenovanje novog gradonačelnika i gradskog poglavarstva.

Novi gradonačelnik Tomislav Paunović zahvalio se na izboru i najavio da će gradska uprava u buduće biti servis svim građanima.

(Hina) xzmalj ysšh

Pročitajte više