Hrvatska radiotelevizija prelazi na mobilno poslovanje

DANAS je u hotelu Opera u sklopu konferencije pod nazivom Span Mobility Day predstavljen sustav za poslovnu komunikaciju Hrvatske radiotelevizije.

Koristeći Microsoft Exchange Server 2003 i rješenje Mobile Office tvrtke HTmobile, djelatnici Hrvatske radiotelevizije sada mogu praktički bilo kad i bilo gdje pristupati svojoj e-pošti i mreži. Na taj je način omogućena integracija izuzetno heterogene mreže sastavljene od više od 2000 računala i 50 različitih poslužitelja namijenjenih radu s korisničkim računima, održavanju sustava i bazama podataka.

Exchange 2003 je stvorio učinkovitije okruženje za više od 3800 korisnika, bilo stalnih djelatnika ili honorarnih suradnika, koji su – zahvaljujući prirodi svojeg posla – izrazito mobilni, a sad imaju mogućnost pristupa svojoj e-pošti i intranetu s različitih lokacija i uređaja.

Hrvatska radiotelevizija prva je hrvatska tvrtka koja se, uz podršku Microsofta i u suradnji s domaćim partnerima – tvrtkama Span i HTmobile, uključila u Exchange 2003 Rapid Deployment Program. Taj je program Hrvatskoj radioteleviziji i partnerima omogućio raniji pristup proizvodima (Exchange Server 2003, Windows Server 2003 i Office 2003) i servisima (MCS, NSP, PSS), dajući im priliku da u punoj mjeri ostvare svoje poslovne mogućnosti putem brze implementacije sustava Exchange 2003, i to prije njegove objave raspoloživosti na tržištu 21. listopada 2003. U Exchange 2003 Rapid Deployment Programu sudjelovalo je 47 tvrtki diljem svijeta, među kojima su bili i Associated Press, British Petroleum, Fujitsu-Siemens i Land America Corporation.


Pozdravljajući prisutne, Nikola Dujmović, direktor tvrtke Span, rekao je: "Prihvatili smo izazov da budemo jedna od nekoliko tvrtki u Europi koje će implementirati novi Exchange Server mjesecima prije službene objave zato što već godinama radimo s najnovijim Microsoftovim serverskim tehnologijama.

Rapid Deployment Program dao nam je mogućnost da budemo među nekoliko odabranih kojima će biti osigurana sva logistička i tehnička podrška u ranoj fazi, prije službene objave novog Exchange Servera. Isto tako, želio bih istaknuti izuzetnu suradnju s Hrvatskom radiotelevizijom što je bilo presudno za puni uspjeh projekta. Na kraju mogu reći da je bio potrebno samo hrabrosti, odlučnosti i znanja, a sve ostalo odradio je Exchange."

"Izuzetno nam je drago što je Hrvatska radiotelevizija prepoznala prednosti Rapid Deployment Programa. Sinergija naših korporativnih resursa i potreba Hrvatske radiotelevizije rezultirala je brzom primjenom novih tehnologija u njihovom poslovnom okruženju, te su sada spremni za sljedeću generaciju mobilnog poslovanja," naglasio je Davor Majetić, izvršni direktor Microsofta Hrvatska. "Ovo je ujedno još jedna potvrda izvrsnosti naših hrvatskih partnera čije iskustvo i kontinuirano ulaganje u znanje garantira zadovoljenje kompleksnih potreba velikih poslovnih sustava primjenom najsuvremenijih svjetskih tehnologija."

Navodeći motive za odluku o prelasku na novi sustav, Damir Šimunović, direktor informatike u Hrvatskoj radioteleviziji, izdvojio je: "S obzirom na dinamično okruženje u kojem radimo, morali smo poslovne podatke učiniti dostupnima ključnim korisnicima i svima koji se bave donošenjem poslovnih odluka. Rad naših korisnika nezamisliv je bez vrlo pouzdanih i brzih sustava, i to je oduvijek bio ključni kriterij našeg priklanjanja novim tehnologijama. Microsoft Exchange se dokazao kao pouzdan i siguran te je u potpunosti zadovoljio naša očekivanja."

Mobilni ured HTmobilea je usluga namijenjena poslovnim korisnicima, a omogućuje izravni pristup njihovim poslovnim podacima, elektroničkoj pošti te sigurno, brzo i djelotvorno upravljanje informacijama bez vremenskog i prostornog ograničenja.

"Projekt Microsoft Exchange 2003 Rapid Deployment Program predstavlja i najavljuje mnoge napredne funkcionalnosti, a ponajprije mogućnosti i prednosti bežičnog pristupa," rekao je Georg Muendl, član Uprave i glavni direktor za marketing HTmobilea, naglasivši: "Drago nam je da je HTmobile prepoznat kao vodeći operater u pružanju usluga poslovnim korisnicima te da je Mobilni Ured izabran za integralni dio rješenja mobilnog pristupa podacima i informacijama HRT-a.

Pročitajte više