Hrvatska traži izručenje Vladimira Zagorca

MINISTRICA pravosuđa Ana Lovrin potpisala je danas molbu za izručenjem umirovljenog generala Vladimira Zagorca protiv kojega se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi istraga zbog zlouporabe položaja i ovlasti, izvjestilo je hrvatsko Ministarstvo pravosuđa.

Podsjećamo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu riješilo je jučer žalbu Krešimira Krsnika, Zagorčevog odvjetnika na odluku o njegovu pritvaranju i pokretanju istrage, a odluku je danas priopćio glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

"Žalba u odnosu na rješenje o provođenju istrage odbijena je kao neosnovana, a o žalbi u odnosu na rješenje o određivanju pritvora Vijeće nije odlučilo" - rekao je za Index Devčić.

Devčić je pojasnio kako Vijeće nije moglo donijeti odluku o žalbi u odnosu na pritvor jer u skladu sa sudskom praksom o tome mogu odlučiti tek u trenutku kada pritvor konzumiran i kada Zagorcu rješenje o pritvoru bude uručeno.

Istražna ročišta u slučaju Zagorec na zagrebačkom Županijskom sudu trebala bi se održati idućeg tjedna od 27. do 29. ožujka.

Press konferencija odvjetnika umirovljenog generala Vladimira Zagorca održana je u Beču, ali se on na njoj nije pojavio. Na konferenciji, koja se prvotno trebala održati u ponedjeljak, riječ je vodio njegov odvjetnički tim iz ureda Ganzger & Lansky. Njegovi odvjetnici su najavili tužbu protiv Republike Hrvatske na Europskom sudu za ljudska prava zbog povrede prava njihova klijenta i zbog lažnih optužbi protiv Zagorca.

B.S./A.H.
Foto:RTL

Pročitajte više