Hrvatske ceste izgradile besmislen i skup most da ožive selo ministra Vukelića

SEDAM milijuna eura eura potrošeno je u zadnje dvije godine na izgradnju mosta preko Korane koji ne vodi nikamo, piše Slobodna Dalmacija, a još će biti potrebno oko 250 milijuna kuna da bi se izgradile pristupne ceste.

Spaja naselje Mostanje i Vukmanićkog Cerovac, a da se radi o ukupnoj investiciji većoj od 300 milijuna kuna koja se neće isplatiti u dogledno vrijeme, pa se već proziva "karlovačkim pelješkim mostom", govori činjenica da je odluka o gradnji donesena kada se već znalo da je brza cesta od Karlovca do Tušilovića izgubila na značaju nakon izgradnje autocesta prema Splitu i Rijeci.

Pravac koji se sam rasterećuje

Naime, prema podacima Hrvatskih cesta, na dionici državne ceste broj 1 od Karlovca do Tušilovića 2002. prosječan ljetni promet vozila bio je nešto manji od 25 tisuća vozila dnevno, a nakon puštanja u promet autocesta promet je na toj prometnici gotovo zamro.

Prošle je godine ljeti brzom cestom prosječno prometovalo 13.116 vozila, što je za 267 vozila manje od prosječnog godišnjeg dnevnog prometa od prije sedam godina, podaci su HC-a. Unatoč tome Hrvatske su se ceste odlučile investirati dodatnih 350 milijuna kuna u nastavak izgradnje tog pravca.

Trenutno su sve osobe koje bi mogle govoriti u ime rukovoditelja Hrvatskih cesta nedostupne zbog godišnjeg odmora.

Razlog ovoj suludoj investiciji Hrvatskih cesta list vidi u činjenici da most vodi od Karlovca rodnom selu ministra obrane Branka Vukelića - Vukmanićkom Cerovcu, i činjenici da njegov brat posjeduje restoran Kristinu smještenu tik uz izlaz s planirane prometnice kuju je nužno sagraditi. Ona bi trebala prolaziti parcelama nekoliko stotinjaka metara udaljenim od Vukelićeve kuće, s tim da ni imovinsko-pravni odnosi nisu riješeni s vlasnicima do kraja.

Pročitajte više