Hrvatske šume i tvrtka Hittner potpisali isporuku 20 šumskih traktora

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, čelnici Hrvatskih šuma i direktor bjelovarske tvrtke "Hittner" Stjepan Hittner potpisali su na 12. Međunarodnom stočarskom, gospodarskom i obrtničkom sajmu u Gudovcu pokraj Bjelovara ugovor o proizvodnji 20 šumskih zglobnih traktora, vrijednih deset milijuna kuna. L

Tvrtka Hittner proizvest će za Hrvatske šume osam većih šumskih zglobnih traktora 72 V, te dvanaest manjih traktora 33 V.

Voditelj proizvodnog sektora Hrvatskih šuma Mladen Slunjski istaknuo je da su se šumski traktori tvrtke Hittner pokazali učinkovitima, da su im u posljednje tri godine poboljšana svojstva, te da su znatno jeftiniji od uvoznih.

Tvrtka Hittner, od 2001. do danas, proizvela je i isporučila Hrvatskim šumama više od sto šumskih zglobnih traktora.

Direktor tvrtke Hittner, Stjepan Hittner, istaknuo je da su njihovi šumski traktori 80 posto hrvatski proizvod, te da su oko 30 posto jeftiniji od sličnih inozemnih koji su se prije uvozili. Dodao je da su njegovi traktori dobili i certifikate EU-a koji će omogućiti izvoz i u europske zemlje.

Na sajmu je bio i direktor "Sarajevo šuma" Nusret Curić koji je rekao da su oni dosad kupili dva traktora te da su se pokazali iznimno dobrima na području šuma Federacije Bosne i Hercegovine, gdje djeluju "Sarajevo šume". Dodao je da ove godine namjeravaju kupiti deset šumskih traktora tvrtke Hittner.

(Hina) xskap ymć

Pročitajte više