Hrvatski đakon priznao silovanje tinejdžerice u Njemačkoj

Foto: 123rf

HRVATSKI đakon iz Münchena, koji je nedavno optužen za silovanje 15-godišnje tinejdžerice, priznao je krivnju nakon uhićenja.

Silovanje se dogodilo u svibnju ove godine, a tužiteljstvo u optužnici navodi kako postoje svjedoci koji su izjavili da je đakon tijekom putovanja ministranata u Nürnberg pipao 15-godišnju djevojku.

Kad ju je poslije toga silovao, tinejdžerica je sve prijavila svojim roditeljima koji su alarmirali policiju, javlja Suddeutsche Zeitung. Prijeti mu kazna do četiri godine zatvora.

Glasnogovornica tužiteljstva je u razgovoru za SZ apelirala na sve žrtve silovanja da izravno kontaktiraju tužiteljstvo kako bi istraga bila pokrenuta što brže.

Podsjetimo, za silovanje tinejdžerice je optužen 65-godišnji đakon koji je radio u Hrvatskoj katoličkoj misiji u glavnom gradu Bavarske.

Šutnja Hrvatske katoličke misije

Đakon je ubrzo nakon uhićenja uklonjen sa svih dužnosti u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Münchenu. 

Znakovito je da Hrvatska katolička misija o svemu tome nije obavijestila javnost, nego je slučaj postao poznat zahvaljujući jučerašnjem podizanju optužnice i izvještavanju njemačkih medija.

Zasad se ne zna kako se đakon zove, a nadležna biskupija i Hrvatska katolička misija u kojoj je radio odbijaju medijima otkriti njegovo ime.

Pročitajte više