Hrvatski fakultet spada u 1 posto u svijetu. Ima 3 prestižne akademske akreditacije

Foto: EFZG

Sadržaj nastao u suradnji s: EFZG

DIPLOMA s EFZG-a sada ima još veću težinu i otvara vrata globalnog tržišta rada studentima.

Ekonomski fakultet u Zagrebu, jedan od najtraženijih fakulteta u Hrvatskoj, ušao je u siječnju 2024. godine u elitni klub svjetskih obrazovnih institucija u području ekonomije i poslovne ekonomije, dobivši tzv. trostruku krunu. Do tada je Ekonomski fakultet u Zagrebu bio jedini fakultet u Hrvatskoj s dvije najprestižnije međunarodne akreditacije: EQUIS i AACSB. Sada ima i treću - AMBA akreditaciju.

Ove tri akreditacije ima tek jedan posto institucija iz područja ekonomije i poslovne ekonomije u cijelom svijetu, njih 128. Time se EFZG svrstava u elitne institucije iz područja ekonomije i poslovne ekonomije na globalnoj razini, koje odlikuju najviši standardi kvalitete poslovnog obrazovanja.

Dobivanje trostruke akreditacije zahtjevan je proces za fakultet, koji za svaku akreditaciju traje od tri do sedam godina, kažu na EFZG-u. Proces, prije svega, uključuje rigorozne recenzije akreditacijskog panela i tima koji ocjenjuju visoke obrazovne standarde institucije. Pod standarde spadaju internacionalizacija, studenti, profesori, istraživački rezultati, društvena odgovornost, ali i iskustva studenata i njihov utjecaj na tržište rada.

Foto: EFZG

"Dobivanje AMBA akreditacije dokaz je našeg kontinuiranog rada i potvrda naše kvalitete. Uvjerena sam da će dodatno ojačati naš ugled na međunarodnoj razini. Akreditacija nije samo priznanje našem fakultetu već i potvrda predanosti izvrsnosti. Trostruka akreditacija postavlja nove standarde u poslovnom obrazovanju, čime čvrsto afirmiramo svoju ulogu u globalnom kontekstu", rekla je dekanica EFZG-a, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ.

Prakse u Googleu, Amazonu, Adidasu, Toyoti, PayPalu…

EFZG se strateški visoko pozicionira na karti sveučilišta u svijetu, zbog čega je sve privlačniji domaćim i stranim studentima. To potvrđuje i brojka od 8500 studenata na svim razinama, zajednica od 260 profesora, docenata i suradnika te 115 članova nenastavnog osoblja.

Upravo na EFZG-u studenti rado odabiru i upisuju preddiplomski studij Bachelor Degree in Business (BDiB), jedini studij poslovne ekonomije u Hrvatskoj koji se u cijelosti izvodi na engleskom jeziku.

BDiB studiju svake godine pridružuje se i 250 stranih studenata iz 40-ak zemalja svijeta koji na EFZG dolaze u okviru programa Erasmus+. EFZG je u tom pogledu jedan od najaktivnijih u Hrvatskoj. Osim multikulturalnog iskustva, studenti na BDiB-u imaju veće šanse dobiti stipendije za boravak na stranim sveučilištima jer EFZG ima ugovore o međunarodnoj suradnji s više od 140 visokoobrazovnih institucija na svim kontinentima. Hrvatski i strani studenti stječu međunarodno priznate ECTS bodove i akademski stupanj priznaje im se na sveučilištima diljem svijeta.

BDiB-ovi programi izvode se od 2008. godine. Dvije godine kasnije dobivaju i EPAS akreditaciju, čime kvalitetu ovih studija potvrđuju renomirani autoriteti u području poslovnog obrazovanja. To je prestižna međunarodna akreditacija koju dodjeljuje European foundation for management development (EFMD).

Na studiju BDiB nastavu izvode profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, brojni vanjski predavači iz poslovne prakse te gostujući predavači s partnerskih sveučilišta iz inozemstva.

Nastava se organizira u manjim grupama, čime se potiče razmjena ideja i praktičan rad, a sudjeluje se na predavanjima uz interaktivan pristup podučavanju. BDiB-ov preddiplomski studijski program traje četiri godine, nakon čega se studentima omogućuje nastavak studija na višoj - magistarskoj razini, također na EFZG-u ili bilo gdje u svijetu.

Promo: EFZG

Studij obuhvaća sve discipline iz područja ekonomije i poslovne ekonomije, prateći i postavljajući trendove u poslovnom upravljanju. Time se studentima pružaju brzi razvoj poslovne karijere u dinamičnim područjima te laka prilagodba učestalim promjenama poslovnih trendova. Studenti tako dobivaju metodološka znanja kako bi razumjeli ključne trendove, što im kasnije omogućuje lakše nošenje s poslovnim problemima i promjenama na tržištu rada.

Povezanost s poslovnom praksom razvija se i kroz mogućnost obavljanja stručne prakse u renomiranim domaćim i stranim kompanijama. Tako BDiB studenti svoje mjesto pronalaze u Googleu, Amazonu, Adidasu, PayPalu, Nikeovom sjedištu u Amsterdamu. Tu su i ostale globalne kompanije i institucije, kao što su Europska centralna banka, big four revizorske kuće, Tech Star London, N26, Procter and Gamble Central Europe, Rocket Internet i drugi.

Dobro obrazovanje stvara poslovne lidere

Međunarodno iskustvo, uz multidisciplinarnost programa i globalnu perspektivu, čini studente BDiB-a traženima na tržištu rada. Mnogi se zapošljavaju i prije završetka studija. Otprilike 250 BDiB-ovih alumnija radi na visokim upravljačkim funkcijama u renomiranim domaćim i stranim kompanijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nije zanemarivo istaknuti i brojne start-up kompanije koje su nastale još za vrijeme studija, a danas visoko kotiraju na europskom i svjetskom tržištu.

Za vrijeme studija studenti se mogu dodatno aktivirati u radu brojnih studentskih udruga, poput eStudenta, Ekonomske klinike, Debatnog ili Financijskog kluba te mnogih drugih. Osim toga, EFZG sudjeluje u organizaciji brojnih međunarodnih ljetnih i zimskih škola u koje se mogu uključiti kako bi dodatno osnažili svoje buduće kompetencije i stjecali međunarodno iskustvo.

"Naša tradicija traje već 103 godine. Ugledni znanstvenici, međunarodna mobilnost i neprestani razvoj studijskih programa čine nas liderima u obrazovanju u području ekonomije i poslovne ekonomije", istaknula je Sanja Sever Mališ, dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Često studentima ističu da je znanje jedino što im nitko nikada ne može uzeti te da je ulaganje u vrhunsko obrazovanje i međunarodna iskustva najbolje što mogu učiniti za sebe.

"Ponosni smo na svoju ulogu u oblikovanju izvrsnih kompetencija studenata i pružanju kvalitetnog obrazovanja koje je relevantno, kako u akademskom tako i u međunarodnom poslovnom svijetu", nadodala je Sever Mališ.

Na fotografiji: dekanica EFZG-a, prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ
Foto: EFZG

Akreditacije i certifikati koje ovaj fakultet i BDiB studij imaju daju jamstvo studentima, akademskoj zajednici i poslovnim partnerima da EFZG kao institucija obrazuje i stvara kvalitetne ljudske potencijale u području poslovne ekonomije te ekonomije za budućnost.

Sponzorirani sadržaj donose EFZG i Index prema najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.