Hrvatski konzulat seli iz Kotora u Podgoricu

GENRALNI konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Petar Poljanić najavio je da će do sredine sljedeće godine hrvatski konzulat biti preseljen iz Kotora u Podgoricu, te da će ga na njegovoj dužnosti, obzirom da mu istječe mandat, uskoro zamijeniti Ivan Škarić, nekadašnji gradonačelnik Splita.

Poljanić je rekao kako je u posljednjih nekoliko godina, došlo do "značajne revitalizacije hrvatskog bića na prostorima na kojima žive Hrvati u Crnoj Gori".

"U Kotor sam došao neposredno nakon ratnih događaja i zatekao Hrvate u stanju u kakvom su bili, ali je situacija danas znatno bolja. Odlazim presretan što sam svjedočio jednom vremenu, nakon vrlo ružnih događaja i stravičnog rata na ovim prostorima, u kojem je došlo do revitalizacije hrvatske manjine u Boki", izjavio je Poljanić na konferenciji za novinare povodom završetka manifestacije "Hrvatski dani u Boki".

Poljanić je rekao kako mu upravo istječe mandat, te da će ga na njegovoj dužnosti zamijeniti Ivan Škarić, nekadašnji gradonačelnik Splita, a kasnije saborski zastupnik HSLS-a. Škarić bi trebao preuzeti dužnost generalnog konzula 24. prosinca ove godine.

Pročitajte više