Hrvatski narodnjaci od vlade traže da istraži tko je skrivao videozapis s kninskog sastanka generala Gotovine i vojnih zapovjednika

PREDSJEDNIK Hrvatskih narodnjaka (HN) Mislav Žagar rekao je danas kako je "i za ovu i prošlu vlast sramota što se do sada skrivao videozapis kninskog sastanka generala Ante Gotovine s vojnim zapovjednicima održana 6. kolovoza 1995.

Nadamo se da će "Vlada pokrenuti istragu što se do sada događalo i gdje je ta snimka do sada stajala, jer ako se to ne napravi onda će to biti velika sramota za Hrvatsku", izjavio je Žagar na konferenciji za novinare.

Hrvatski narodnjaci osudili su i izjavu potpredsjednice Hrvatskog sabora i predsjednice HNS-a Vesne Pusić na nedavnoj tribini u Istri.

Citirajući Vesnu Pusić, koja je, naveo je, rekla, da brigu o optuženim Hrvatima iz BiH trebaju voditi tamošnje vlasti, dakle vlasti druge države, a ne naše, hrvatske i da oni jednostavno nisu naš problem, Žagar je istaknuo kako se Pusić ni u jednom trenutku ne ograđuje i ne iznosi da su to ipak samo osumnjičenici, bez ikakve u ovom trenutku dokazane krivnje.

"Gospođa u ime, samo ona zna u čije, traži da Hrvatska digne ruke od Hrvata! Spremna ih je odreći se i prepustiti ih patronatu druge države. E, pa neće biti baš tako! Uzvratit će joj hrvatski narod, a hrvatski se narodnjaci usuđuju to javno reći", poručio je Žagar.

Također je dodao da istinski narodnjaci znaju, javno i jasno izgovaraju da su to naši ljudi, da su dio hrvatske obitelji i ljudi o kojima u ovom trenutku ova Hrvatska treba, mora i želi brinuti, a ne odguravati ih od sebe trudeći se prebaciti problem u tuđe dvorište.

Naveo je da bi Vesna Pusić kao potpredsjednica Hrvatskog sabora morala znati da Ustav RH sasvim jasno precizira da je dužnost Hrvata brinuti se o opstojnosti i ugroženosti svih Hrvata, pa tako i onih u BiH.

Na pitanje što će poduzeti u vezi s najavom HNS da će tražiti njegovu (Žagarovu) ostavku u zagrebačkom gradskom Poglavarstvu, Žagar je odgovorio da će prvo tražiti da se SDP o tome očituje, i ako odluče da treba dati ostavku, on će je dati. No, Žagar smatra da do toga neće doći, zato jer je, kako je rekao, iz HNS-a izašao zbog nemorala i svih drugih loših postupaka.

Pročitajte više