Hrvatski Pelinkovac krenuo u osvajanje Amerike

Foto: Press foto

BADEL 1862 izvozi svoje proizvode u 30 zemalja svijeta, a već dulje vrijeme pokušavali su povećati izvoz na američko tržište, pa su posljednjih godina organizirali brojne promocije i degustacije za specijaliste i specifične lance opskrbe.

Badel 1862 već je dugi niz godina prisutan na tržištu SAD-a sa svojom Badel Starom Šljivovicom i vinima, a, kako su priopćili iz tvrtke, željeli su na američko tržište, osim nekih drugih proizvoda, plasirati i Pelinkovac.

Kako kažu, Pelinkovac je bilo potrebno prilagoditi normama i propisima SAD-a i (koji se u nekim dijelovima razlikuju od onih u EU), a dobivanje dozvola trajao je skoro dvije godine no, napokon su dobili sva rješenja, potvrde i registracije pa su mogli početi izvoz.

Uz standardni Pelinkovac, u SAD-u će se prodavati i "damska verzija", Badel Pelinkovac Orange, ali i Orahovac, Komovica i Lavov te već prije dogovoren izvoz pića iz palete Korlat. Plasman i prodaja bit će kroz ustaljene distributerske kanale koje je Badel 1862 uspostavio u SAD-u, poručili su.

Pročitajte više