HRVATSKI PREMIJER PRIMIO U OPROŠTAJNI POSJET VELEPOSLANIKA NJEMAČKE WEISSA

Hrvatski premijer Ivo Sanader primio je u petak u oproštajni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj Gebhardta Weissa, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade.

U razgovoru s njemačkim veleposlanikom, premijer Sanader ocijenio je bilateralne odnose Hrvatske i Njemačke iznimno dobrim i bez otvorenih pitanja, stoji u priopćenju. Premijer je ukazao na dugu tradiciju suradnje i prijateljstva dviju zemalja te na važnost njemačke potpore u ostvarivanju ključnih hrvatskih vanjskopolitičkih ciljeva - ulaska u Europsku uniju i NATO zahvalivši veleposlaniku Weissu na velikom osobnom doprinosu u jačanju prijateljskih odnosa Hrvatske i Njemačke.

Veleposlanik Weiss zahvalio je predsjedniku hrvatske Vlade na potpori u radu te se složio s njegovom ocjenom da su odnosi dviju zemalja na vrlo visokoj razini, kaže se dalje u priopćenju. Naglasio je da će Hrvatska, kao i dosad, uživati punu potporu i pomoć Njemačke u procesu ulaska u euroatlantske integracije. Istaknuvši kako Njemačka percipira Hrvatsku kao buduću članicu Europske unije, dosadašnji njemački veleposlanik u Hrvatskoj izrazio je nadu u što brži tijek pregovora o članstvu.

(Hina) xpp/xbr ybr

Pročitajte više