Hrvatski prijevoznici traže istragu o prodaji TML-ova Transporta

PREDSTAVNICI Koordinacije udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika opovrgnuli su na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku tvrdnje predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske u TLM-u Zdravka Burazera o provizijama koje su pojedinci u toj tvornici proteklih godina primali od hrvatskih prijevoznika.

Burazer je rekao da prosvjed Koordinacije udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika protiv prodaje TLM-ova Transporta tvrtki Viator - Vektor nije "zaštita interesa šibenskih prijevoznika, ni interesa radnika". "To je bitka da se zadrže postojeće pozicije onih koji su imali izuzetne koristi od dosadašnjeg načina organizacije prijevoza. Privatizacija TLM-a jedini je način opstanka i zadržavanja radnih mjesta", rekao je Burazer na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Za vrijeme današnje konferencije za novinare Koordinacije udruga cestovnih prijevoznika član Odbora za pregovore s Vladom Stipe Vučemilović telefonski je s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom dogovorio novi sastanak za petak, 26. kolovoza, a u vezi s prodajom TLM-ova Transporta slovenskoj tvrtki Viator - Vektor.

Udruge hrvatskih prijevoznika zatražit će od Vlade da hitno pokrene istragu o prodaji Transporta, s obzirom na to da iz javnog natječaja nije vidljivo da kupac te poslovne jedinice dobiva i trogodišnje ekskluzivno pravo prijevoza robe iz TLM-a. Po riječima Antona Kolaka, predstavnika Koordinacije, riječ je o poslu godišnje vrijednosti 5,5 milijuna eura.

Ako Vlada ne pokrene istragu, napomenuo je Kolak, Koordinacija udruga podnijet će Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Uprave TLM-a.

Udruge nisu prihvatile prijedlog potpredsjednika Polančeca da najprije razgovaraju s predstavnicima slovenske tvrtke Viator - Vektor.

Takav razgovor, naglašavaju, moguć je tek nakon sastanka s potpredsjednikom Vlade, kada će Koordinacija udruga donijeti odluku o daljnjim aktivnostima i o mogućoj blokadi prometnica.

Pročitajte više