Hrvatski Sabor pljeskom popratio vijest da je Hrvatska postala kandidat za EU

PLJESKOM zastupnika Hrvatski sabor danas je dočekao vijest iz Bruxellesa da je Hrvatska postala službenim kandidatom za punopravno članstvo u Europskoj uniji, s rokom za početak pregovora u prvom tromjesječju 2005.

Ta je odluka kraj jednog povijesnog razdoblja - stvaranja neovisne Republike Hrvatske, te ujedno početak novoga puta prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, istaknuo je tom prigodom potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović.

Izrazio je uvjerenje da će pridruživanje EU donijeti Hrvatskoj niz pozitivnih pomaka, poboljšanje životnog standarda, napredak na svim životnim područjima.

Milinović je čestitao predsjedniku države Stipi Mesiću, hrvatskoj Vladi s premijerom Ivom Sanaderom na čelu, prijašnjim vladama, svim saborskim zastupnicima i zastupnicama u ovom i prijašnjim sazivima, zahvalivši im na požrtvovnom radu kojim je Hrvatska dobila status kandidata za članstvo u Uniji.

Posebno je zahvalio onima koji su položili život na oltar domovine, stradalnicima Domovinskog rata, svim hrvatskim braniteljima.

Zahvalio je i svim građanima koji su, rekao je, prepoznali povijesni trenutak, pa su, predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, koji nesumnjivo ima velike zasluge i za ovo što se danas dogodilo, ostvarili stoljetni san hrvatskog naroda - suverenu i samostalnu, proeuropski orijentiranu Hrvatsku.

Potpredsjednik Sabora izrazio je uvjerenje da će Sabor i dalje s visokim stupnjem odgovornosti pristupiti izradi svih zakonskih obveza koje će stajati pred Hrvatskom u ispunjenju cilja, a to je punopravno članstvo u EU.



Pročitajte više