Hrvatski sabor sutra nastavlja 33. sjednicu glasovanjem o 27 zakonskih prijedloga

Hrvatski bi sabor sutra u nastavku 33. sjednice trebao glasovati o 27 raspravljenih zakonskih prijedloga, među kojima je i 13 iz paketa europskih zakona.

Sjednica će početi poslijepodne, a zastupnici bi se na samom početku trebali očitovati o konačnom prijedlogu Zakona o radu.

Nastavit će se glasovanje o ostalim "europskim zakonima", u čemu će sudjelovati i oporba, koja inače tjednima bojkotira glasovanje o zakonskim tekstovima, osim onih koji nose oznaku PEZ ("paket europskih zakona").

Uspiju li vladajuće stranke okupiti kvorum, što im prošli tjedan nije polazilo za rukom, Sabor će se sutra očitovati i o ostalim raspravljenim prijedlozima, a ostane li vremena, zastupnici će razmatrati i druge točke s dnevnog reda sjednice.

Kako je prošli tjedan najavio predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, u obzir dolazi rasprava o prijedlozima zakona o sprječavanju pranja novca, o elektroničkim medijima i o visokome školstvu.

Koje će od tih prijedloga zastupnici doista i raspraviti, ovisi o radu saborskih odbora, koji bi te zakone prijepodne trebali pripremiti za raspravu.

Hrvatski bi sabor 33. sjednicu trebao završiti u utorak, a nakon toga, kako je najavljeno, sazvat će se izvanredna sjednica na kojoj bi se od srijede do subote trebalo raspravljati isključivo o prijedlozima čija je svrha uskladiti hrvatsko zakonodavstvo s europskim standardima.

(Hina) ibob vkn

Pročitajte više