Hrvatski sabor završio današnje zasjedanje

RASPRAVOM o predloženoj odluci o imenovanju predsjednika i članova Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje Hrvatski je sabor završio današnje zasjedanje.

S predloženom odlukom nisu se složili zastupnici SDP-a i HNS-a, ocijenivši da Vlada pri predlaganju sastava Vijeća nije dostatno uzela u obzir stručnu spremu predloženih članova te da nije vodila računa o zastupljenosti u Vijeću znanstvenih područja bitnih za razvoj države.

Zastupnik HNS-a Miljenko Drmić ustvrdio je kako je nedopustivo da nitko od predloženih članova Vijeća nije stručnjak za turizam, jezike, elektrotehniku i biotehnologiju.

Zastupnica Marija Lugarić je u ime SDP-a rekla da neki od predloženih članova nemaju odgovarajuće stručne spreme potrebne za obnašanje takve dužnosti.

Zastupnici su bez rasprave poslušali predložene izmjene Zakona o putnim ispravama, kojima bi se ukinule odredbe o izlaznim vizama, te prijedlog dopune popisa trgovačkih društava od posebnog državnog interesa po kojemu se u taj popis uvrštava i Brodarski institut.

Hrvatski sabor 11. sjednicu nastavlja sutra.

Foto: FAH

Pročitajte više