Hrvatski startup Gideon Brothers zapošljava. Pogledajte koga sve traže

Foto: Gideon Brothers, Index

GIDEON BROTHERS, hrvatski startup za robotiku, koji su osnovali Matija Kopić, Milan Račić, Josip Ćesić, Edin Kočo i Kruno Stražanac, danas na lokacijama u Zagrebu i Osijeku okuplja oko 40 vrhunskih stručnjaka za robotiku. Jedan su od najvećih timova te vrste u Europi, a žele biti i još veći te upravo zapošljavaju.

Oglasili su natječaj za 12 radnih mjesta u Zagrebu i Osijeku. Pogledajte ovdje što sve traže.

Otprilike tri četvrtine tima Gideon Brothersa smješteno je u Zagrebu, ostatak u Osijeku, a među vrhunskim inženjerima s međunarodnim iskustvom - neki su radili i u velikim kompanijama poput Googlea ili Microsofta - imaju i pet doktora znanosti.

Prije par tjedana tvrtka je predstavila svog  komercijalnog logističkog robota koji može prenositi 800 kilograma tereta, koji je dizajniran tako da se može sigurno kretati oko osoba i pokretnih strojeva - razlikuje ljude te pokretne i nepokretne objekte, a prvi korisnici ovog robota bit će hrvatske kompanije Atlantic Grupa, Orbico i Tokić.

Osim robota i prvih korisnika Gideon je predstavio i svoje domaće i inozemne investitore koji su do sada uložili ukupno 16,3 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.