Hrvatsku dirnuo slučaj Matije Raosa: Obolio je od tumora, pomozimo mu

Foto:Generosity

MATIJA RAOS, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, obolio je od zloćudnog tumora, od kojeg se liječi na onkološkom odjelu KBC-a Rebro.

Ciklusi terapija koje je Matija već prošao, kao i oni koji ga tek čekaju, iscrpile su ga i zdravstveno  i financijski.

S dijagnozom se suočio sredinom ljeta

Stoga su njegovi prijatelji pokrenulo crowdfunding kampanju kako bi prikupili sredstva za skupu terapiju.

Kako su naznačili u kampanji, Matija je sve do srpnja ove godine bio zdrav, aktivan, vrijedan i živio je život punim plućima. A onda se gotovo preko noći njegov život promijenio


"S dijagnozom zloćudnog tumora suočio se sredinom ljeta. Početkom svibnja pojavili su se prvi simptomi, blage probavne promjene i povremena bol koja je s vremenom postajala agresivnija.

U bolnici Sveti Duh odrađena mu je biopsija, a nakon jednomjesečnih intervencija i pretraga Matija je premješten na onkološki odjel KBC Rebro, gdje su doktori dovršili pretrage i počeli provoditi terapiju", stoji u tekstu kampanje.

Pod stalnim je liječničkim nadzorom

"Zbog dodatnih komplikacija s probavnim sustavom, Matija uopće ne može jesti, osim intravenozno, te do daljnjega mora biti pod stalnim liječničkim nadzorom, ne može napustiti bolnicu i nažalost nije u mogućnosti stvarati nove prihode", objavljeno je u crowdfunding kampanji.

Svi koji žele pomoći Matiji mogu to napraviti putem crowdfunding kampanje na ovom linku.

Pročitajte više