Hrvoje Vojković izlazi iz HSLS-a: Darinko Kosor želi preuzeti kontrolu nad Croatia osiguranjem

PREDSJEDNIK Croatia osiguranja Hrvoje Vojković uputio je danas medijima priopćenje u kojem je predsjednika HSLS-a Darinka Kosora optužio da je protiv njega pokrenuo medijski linč, pokušavajući na taj način preuzeti kontrolu nad tvrtkom kojoj je on na čelu.

Vojković tvrdi kako ga Kosor podmetanjima pokušava moralno i profesionalno diskvalificirati, a razloge za takvo ponašanje vidi dijelom u osobnoj Kosorovoj netrpeljivosti prema njemu kao potpredsjedniku stranke, ali većim dijelom, kako kaže, u Kosorovu pokušaju da na čelno mjesto u Croatia osiguranju postavi osobu preko koje bi kontrolirao poslovne procese u toj tvrtki, ali i u određenom strahu od političke konkurencije unutar stranke.

Kosor je posvećen cilju destabiliziranja vladajuće koalicije

Vojković optužuje Kosora da je u nepuna tri mjeseca, otkako je izabran na mjesto predsjednika stranke, gotovo isključivo posvećen samo jednom cilju: destabilizaciji vladajuće koalicije, ugrožavanju vjerodostojnosti stranke i obračunavanju s unutarstranačkim neistomišljenicima.

Osvrćući se potom na svoj angažman u Croatia osiguranju, Vojković u priopćenju tvrdi kako je odustao od snažnijeg političkog angažmana upravo kako bi javnu percepciju tvrtke i njezino poslovanje u što većoj mjeri oslobodio tereta politike.

"Posebno se moram osvrnuti na izmišljenu konstrukciju Darinka Kosora prema kojoj sam prijetio ili poslao prijeteću poruku premijerki. Riječ je o navodno kompromitirajućim informacijama o financiranju premijerkine predsjedničke kampanje. Iako smo oboje, premijerka i ja, odlučno i u više navrata demantirali napise, kolega Kosor je, unatoč tome, višekratno uznemiravao javnost inzistirajući na istim netočnim tvrdnjama", podsjetio je Vojković.

Vojković "više ne želi sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora"


On tvrdi kako nikakvu prijetnju niti poruku nije slao premijerki Jadranki Kosor te da jednako tako Croatia osiguranje nikada nije financiralo nečiju političku kampanju, pa tako ni predsjedničku kampanju Jadranke Kosor.

Konstatirajući kako je cilj ovakvih pokušaja da se destabilizira Vlada premijerke Kosor i da joj se preko medija nanese šteta u beskompromisnoj borbi protiv korupcije, Vojković je naveo kako zbog svega toga više ne želi sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora.

"To je projekt koji ima razorno djelovanje na unutarnju stvarnost HSLS-a, kao i na njegovu vjerodostojnost na političkoj sceni. Uvjeren sam da će ova moja odluka stvoriti pretpostavke da se nastavak poslovanja Croatia osiguranja ubuduće promatra isključivo kroz prizmu struke i vrednuje na temelju ekonomskih kriterija uspješnosti poslovanja, a sukladno dosadašnjoj dobroj praksi Nadzornog odbora", zaključio je Vojković u svojem priopćenju, najavivši sudski epilog sukoba s predsjednikom stranke Kosorom.

"Posljednjih tjedana većina stranaka prolazi kroz slične situacije"

Iz HSLS-a leti i Damir Mihanović

U idućih desetak dana, osim Hrvoja Vojkovića, iz HSLS-a treba biti izbačen i Damir Mihanović, Uskokov svjedok i član Uprave Croatia osiguranja, piše Večernji list. Navodno je upravo premijerka Jadranka Kosor na sastanku vrha HSLS-a i HDZ-a u Vladi kazala kako Vojkovića ne želi na vrhu te tvrtke.

Još nije poznato tko bi trebao Vojkovića zamijeniti na toj dužnosti, no nagađa se da bi to trebao biti HSLS-ovac koji u CO-u radi već 20 godina, no do sada nije bio ni na kakvim funkcijama. Moguće je, također, i da HSLS potpuno ostane bez utjecaja u toj tvrtki.

Pročitajte više