HSLS: Ne smjenjujemo Kosora već nam podmeću bivši članove stranke

"U LAŽIMA, koje nekoliko tjedana sustavno i ciljano plasiraju javnosti neki od bivših članova HSLS-a, ističe kako dio HSLS-ovaca navodno želi sazvati izvanredni Sabor stranke te da u tome sudjeluju Zadarska, Ličko-senjska, Istarska i Varaždinska županija", stoji na početku današnjeg priopćenja HSLS-a koje je žestoko reagirala na vijest da se uskoro sprema smjena Darinka Kosora s čela te stranke jer je krivotvorio rezultate glasovanja prigodom izbora za predsjednika HSLS-a.

> HSLS-ovci smjenjuju Kosora jer je "naštimao" pobjedu na stranačkim izborima?

U priopćenju se navodi da ni jedna od navedenih župan nikada nije tražila nikakav izvanredni Sabor stranke, već upravo suprotno, navedene su županije bile jedne od najčvršćih u podršci stavovima tijela stranke i predsjednika stranke.

"Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Varaždinska županija u potpunosti podržavaju odluke Predsjedništva i Središnjeg vijeća, o istupanju HSLS-a iz koalicije HDZ-HSS-SDSS, donesene 10. srpnja 2010. godine, a podsjećamo da je ogranak HSLS Zadarske županije zbog kršenja Statuta HSLS-a nedavno raspušten te je u tijeku formiranje nove županijske organizacije koja će biti predstavljena početkom rujna", stoji u priopćenju u kojem se dodaje da iza ovakvih "prljavih dezinformacija i spletkarenja", do sada neviđenih u burnoj povijesti HSLS-a, stoje pojedinci koji više nisu članovi HSLS-a.

Pravi cilj plasiranja ovakvih vijesti je unošenje razdora u stranci, smatraju HSLS-ovci.

"Tvrdnje da su neki pojedinci u interesu Darinka Kosora lažirali njegovu pobjedu na unutarstranačkim izborima 15. studenog 2009. godine u Slavonskom Brodu potpuna su besmislica te ordinarna glupost i laž, budući da su izbori provedeni po najdemokratskijoj proceduri te je organizaciju izbora provodilo bivše vodstvo HSLS-a na čelu sa tadašnjom predsjednicom Đurđom Adlešič", stoji na kraju priopćenja kojeg potpisuju Sandro Jurman zamjenik predsjednika HSLS-a i predsjednik HSLS-a Istarske županije, Dragutin Kranjčec potpredsjednik HSLS-a i predsjednik HSLS-a Varaždinske županije, Čedomir Dundović predsjednik HSLS-a Primorsko-goranske županije i Jurica Jotić predsjednik HSLS-a Ličko-senjske županije. 


 

Pročitajte više