HSLS-ov "Buljubašić" Mijalić: Radio sam manje od dva sata, a otkaz dobio zbog Zubaka

HSLS-OVAC Jadranko Mijalić, koji je poznat po tome što je bio zaposlen kao pomoćnik direktora financija u Hrvatskoj poštanskoj banci i za dva radna sata dnevno primao plaću od 30 tisuća kuna, rekao je kako je otkaz dobio zbog upozoravanja na namještanje poslova sa autokućom Zubak.

"Nisam radio u prosjeku ni dva sata, jer mi nisu davali posla", rekao je danas u Dnevniku HRT-a Mijalić te dodao kako poslove nije dobivao, jer je bio obilježen kao "njuškalo" koje se bavi istjerivanjem pravde. Smatra kako su mediji protiv njega pokrenuli hajku zato što je prijavio nepravilnosti.

Posao namješten za Zubaka

U nepravilnosti na koje je upozorio, a zbog kojih je protiv njega pokrenuta hajka ubrojio je i spornu nabavu 204 vozila iz autokuće Zubak za koju je HPB platila 54 milijuna kuna. Tvrdi kako su za tu nabavu postojale ponude jeftinije i do milijun kuna, ali su tehnički podaci vozila tako namješteni da posao mora dobiti autokuća Zubak.

Najavio je kako će cijeli njegov slučaj završiti na sudu. Mijaliću je jučer uručen izvanredan otkaz uz obrazloženje kako ne radi ništa, a niti se ne pojavljuje na poslu. Tim otkazom je Mijalić ostao bez dobro plaćenog posla, službenog automobila i kartice.

Pročitajte više