HSLS-ovci: Sudjelovali smo u Čačićevoj smjeni, ali prije toga je on pokušao srušiti nas uz pomoć SDP-a

PREDSJEDNIK varaždinske Županijske organizacije HSLS-a Dragutin Kranjčec priznao je danas na tiskovnoj konferenciji u Varaždinu da je ta stranka sudjelovala u smjeni Radimira Čačića s mjesta Varaždinskog župana.

No, nije se radilo o "političkom kriminalu", kak oje to Čačić predočio, nego o neslaganju - pri čemu je patilo zajedničko održavanje vlasti.

Obveze po JPP-u iznosit će oko milijardu i 200 kuna

Kranjčec je kazao kako je sve počelo kada su HSLS-ovi vijećnici počeli upozoravati na loše strane javno-privatnog partnerstva, te kada su počeli tražiti ugovore JPP-a na uvid. Obveze po JPP-u iznosit će, kako je kazao, oko milijardu i 200 kuna.

Čačiću su zamjerili autokratsko vladanje i to što se samo on pojavljuje u medijima.

Čačiću pomogao SDP

Predsjednik HNS-a je počeo prikupljati potpise s ciljem micanja HSLS-a iz vlasti, a u tome mu je partner, kazao je također Kranjčec, bio SDP.

Radimir Čačić ocijenio je ranije kako je njegova smjena, kao i sve ostale koje su se nedavno dogodile u Varaždinskoj županiji, "čisti primjer političkog kriminala".

Čačić je kazao kako "su sve bolji izborni rezultati HNS-a osnovni razlog zbog čega se politička konkurencija odlučila na smjenu, desetak mjeseci prije novih lokalnih izbora".

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više