HSM organizirala potpisivanje Povelje za unaprijeđenje prava mladih

HRVATSKA stranka mladih (HSM), njezin predsjednik i predsjednički kandidat Miroslav Rajh organizirali su danas potpisivanje Povelje za unaprjeđenje prava mladih i njihovo promicanje u javnom političkom životu na koje su pozvani svi predsjednički kandidati, a potpisao ju je Rajh i punomoćnik predsjedničkog kandidata Ljube Česića Rojsa, Zdravko Vladanović.

Potpisivanje Povelje najavio je i predsjednički kandidat Stjepan Mesić, ali zbog zauzetosti nije mogao nazočiti današnjem potpisivanju, no svi će to moći učiniti idućih nekoliko dana.

Poveljom HSM kao prva i jedina stranka mladih u RH želi obvezati predsjedničke kandidate na povoljno djelovanje za unaprjeđenje statusa mladih u RH i sukladno tome za dobrobit cijele domovine.

Njome se, uz ostalo, traži osnivanje ureda za unaprjeđenje prava mladih pri Uredu predsjednika, hitan početak rada Odbora za mlade u Hrvatskom saboru, depolitizaciju studentskih zborova, donošenje Nacionalnog programa djelovanja za mlade i drugo.

Smatramo da jedino pomlađivanjem političke scene, pravnih struktura i državnog aparata mladim, entuzijastičkim i stručnim kadrom Hrvatska može samo prosperirati, istaknuo je Rajh.

Po njegovim riječima "treba smijeniti generaciju političara koji su upropastili Hrvatsku, jer ona ne može prosperirati, ako je na vlasti stara garda koja degradira narod". Pozvao je također građane da, kako je rekao, glasuju za "prave ljude koji žele dobrobit za narod, a ne one koji su opljačkali Hrvatsku i već 15 godina manipuliraju našim životima što nas je dovelo do ogromnog zaduženja i propasti".

Hrvatska stranka mladih ima rješenja za gospodarske, ekološke i druge probleme i treba joj samo dati šansu da djeluje i konačno nešto učini za Hrvatsku, rekao je Rajh.

Tajnik HSM-a Mario Lozić rekao je da se tom peticijom, između ostalog, traži subvencioniranje neformalnog obrazovanja u Hrvatskoj kako bi bilo svima pristupačnije.

Pročitajte više