HSP predstavio izborni stožer za 2. izbornu jedinicu

HRVATSKA stranka prava (HSP) predstavila je danas u Dugom Selu svoj Izborni stožer za 2. izbornu jedinicu.

Sedmočlani stožer predvodi Pero Kovačević, za kojega se očekuje da će biti prvi na HSP-ovoj listi kandidata za 2. izbornu jedinicu, na predstojećim parlamentarnih izborima.

Tu će listu, kako i HSP-ove liste u ostalim izbornim jedinicama, nositi predsjednik stranke Ante Đapić, rečeno je na predstavljanju.

Pravaši su predstavili i svoj izborni program, koji se, kako je naglasio Kovačević, temelji na zaštiti interesa hrvatskih seljaka, radnika i branitelja.

Naglasio je kako "HSP ima programe, za razliku od drugih stranaka, čiji su izborni pamfleti na razini studentskih radova s prve godine studija".

Kovačević je najavio da će se HSP, dođe li na vlast, zalagati za realnije trošenje proračunskog novca, ocjenjujući da je u ovogodišnjem državnom proračunu ostalo prostora za uštede od pet do deset posto, koje je, po njegovom mišljenju, trebalo uložiti u razvojne programe.

Obećao je i da će se zalagati za vraćanje braniteljskih prava na razinu od prije 2000., uz istodobno smanjenje troškova Ministarstva branitelja.

Sadašnju vlast prozvao je da ne vodi brigu o seljaku, te da nije učinila dovoljno na rješavanju problema nezaposlenosti.

Birače je prozvao da "ako ne žele glasovati za lopove, mogu glasati samo za HSP".

Na pitanje bi li podržao koaliciju s SDP-om, zatraži li to od njega čelništvo stranke, koje je ostavilo otvorenom i takvu mogućnost, Kovačević nije želio izravno odgovoriti.

Kazao je tek, da tako krupnu odluku može donijeti samo stranački Sabor, kao najviše stranačko tijelo.

"No, HSP će nakon izbora imati takvu snagu da se nikome neće nuditi, nego će nas drugi tražiti da s njima koaliramo", uvjeren je Kovačević.

HSP-ovci iz 2. izborne jedinice predstavili su i svoj izborni radijski spot za koji im je, kažu, dio svoje pjesme "E moj narode" besplatno ustupio Marko Perković Thompson.

Pročitajte više