HSS i koalicija HSLS-DC DIP-u predali izborne liste

Od parlamentarnih stranaka danas su prijepodne u Državno izborno povjerenstvo kandidacijske liste predali HSS i Koalicija HSLSDC, čiji su čelnici izrazili uvjerenje da upravo njihova stranka odnosno koalicija nude najbolja rješenja za gospodarski razvoj Hrvatske i bolji standard njezinih građana.

Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić novinarima je rekao da njegova stranka jedina na jasan način, posebno svojim gospodarskim programom, nudi konkretna rješenja za brži napredak Hrvatske u gospodarskom, socijalnom, demografskom, kulturnom i svakom drugom smislu.

"Naš program je konkretan u svakom trenutku znamo što treba učiniti, na koji način postići stopu rasta daleko višu od sadašnje", rekao je Tomčić.

Takav rast gospodarstva, dodao je, omogućit će Hrvatskoj lakše rješavanje svih ostalih problema posebno nezaposlenosti i životnog standarda.

Na novinarski upit misli li da će nakon izbora HSS biti na vlasti, Tomčić je kratko odgovorio - mislim.

Predsjednik DC-a i nositelj liste Koalicije HSLS-DC u prvoj izbornoj jedinici, Mate Granić, kazao je da njegova koalicija nudi najbolja rješenja za izlazak Hrvatske iz teške gospodarske situacije. Upozorio je na kako je rekao, nepodnošljivo stanje vanjskog duga od 21 milijarde američkih dolara, unutarnjeg duga od 8 milijardi dolara, te visokog deficita platne bilance i vanjsko-trogovinskog deficita.

"Vjerujemo da možemo bolje voditi Hrvatsku", poručio je Granić i najavio kako Koalicija HSLS-DC očekuje između 20 i 25 saborskih zastupnika, ali da je, s obzirom na pozitivne rezultate dosadašnje predizborne kampanje bliže 25 zastupnika.

Danas do 12 sati u DIP su pristigle 63 kandidature, 45 lista kandidata i 18 prijedloga kandidata za zastupnike nacionalnih manjina.

Krajnji rok za predaju lista ističe noćas u ponoć.

Pročitajte više