HSS: Ovog vikenda glavni odbor i programska skupština

HSS se sprema izmijeniti stranački statut i veći utjecaj dati stranačkoj bazi, odnosno županijskim organizacijama, doznaje se u toj stranci koja će u petak održati Glavni odbor, a u subotu Programsku skupštinu.

Hoće li statut biti izmijenjen već ovoga vikenda, te hoće li se stranačko Predsjedništvo proširiti s predsjednicima županijskih organizacija, u HSS-u danas nisu mogli precizirati.

Na subotnjoj Skupštini, koja broji oko tisuću članova, HSS-ovci planiraju donijeti programsku deklaraciju te na taj način javnosti prenijeti stajališta o temama osobito značajnim za HSS.

Glavni odbor i Programska (nekad izvještajna) skupština bit će prilika da HSS-ovci progovore i o stanju u stranci, poglavito nakon parlamentarnih izbora na kojima je stranka ostvarila lošiji rezultat od očekivanog.

Vikend okupljanje HSS-ovaca, prvo je veliko okupljanje nakon prosinca, kada je održan posljednji Glavni odbor.

U stranci još ne mogu reći kakva će biti sudbina zagrebačkog HSS-a, odnosno hoće li ta organizacija biti raspuštena.

Sve bi trebalo biti jasnije u utorak navečer, nakon sjednice HSS-ova Predsjedništva, kojemu bi Petar Čavlović trebao podnijeti izvješće o razgovoru s izaslanicima prekinute izborne skupštine zagrebačke GO HSS-a.

Bude li izvješće negativno intonirano, organizacija će biti raspuštena i imenovan stranački povjerenik za Zagreb.

Glavni odbor HSS-a održat će se 11. lipnja na godišnjicu rođenja osnivača stranke, braće Antuna i Stjepana Radića.

Pročitajte više