HSS : Tomčić ostaje predsjednik Kluba do 17. prosinca

ZLATKO TOMČIĆ ostaje predsjednik saborskog Kluba zastupnika HSS-a do izborne skupštine stranke 17. prosinca, do kada se sve odluke Kluba stavljaju u moratorij, odlučilo je večeras Predsjedništvo HSS-a.

Za takvu odluku glasovalo je devet članova Predsjedništva, jedan je bio protiv, a sedam suzdržanih, rekli su novinarima nakon petosatne sjednice predsjednik HSS-a Tomčić i njegov protukandidat na izborima za predsjednika Josip Friščić.

"Ne želimo od svega u stranci praviti trakavicu, želimo stranku u mirnu ozračju dovesti do izborne skupštine", rekao je Tomčić.

Tomčić nije želio komentirati ocjenu novinara da je na večerašnjoj sjednici Predsjedništva pobijedila njegova struja. "Nisam sklon takvim tumačenjima", izjavio je Tomčić, navevši kako u HSS-u imaju demokratska pravila funkcioniranja.

Dodavši kako će sve prijepore u odnosima stranke i Kluba rješavati tijela stranke nakon izborne skupštine, složio se da se večerašnja odluka može smatrati primirjem do skupštine.

Pet od devet članova HSS-ova Kluba prošli je tjedan glasovalo za Tomčićevu smjenu s mjesta predsjednika Kluba, te na njegovo mjesto imenovalo Željka Peceka.

Pročitajte više