HSS-ova Fimi-media: Bajs direktnom pogodbom davao milijunske poslove jednoj tvrtki



BEZ DA JE PROVEDEN sustav javne nabave Ministarstvo turizma na čelu s Damirom Bajsom iz HSS-a, u četiri je protekle godine dodijelilo tvrtki Sanamens šest milijuna kuna za sudjelovanje u organizaciji manifestacija. Kako piše Novi list tvrtka Sanamens u vlasništvu je Maje Šostar, sestre zagrebačkog pročelnika Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara, a ističu kako je pri poslovnoj suradnji Bajsovog ministarstva i Sanamensa potonja tvrtka iz godine u godinu dobivala sve više novca.

Svake godine sve veće cijene

Poslovi su se dobivali bez natječaja na temelju 2B dodatka javne nabave koji omogućuje direktnu nabavu, kao što je to bio slučaj kod Fimi-medije.

Prošle godine je Bajs angažirao Sanamens za "pružanje usluge stručne i tehničke pomoći u organizaciji kongresne manifestacije Dani hrvatskog turizma" koju je direktnom pogodbom dobila agencija Sanamens, kojoj je za posao isplaćeno 1,8 milijuna kuna (bez PDV-a), a da bi ove godine na isti način za istu manifestaciju dobili sto tisuća kuna više odnosno 1,9 milijuna kuna.

Što to stoji 1,9 milijuna kuna?

Kako piše Novi list indikativno je da u organizaciji Dana hrvatskog turizma sudjeluje Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska turistička zajednica te vrlo značajnim dijelom Hrvatska televizija koja osigurava tehničke kapacitete, scenografiju i rasvjetu kao i izravan prijenos pa ostaje nejasno zašto Bajs zapravo plaća čak 1,9 milijuna kuna.

Pročitajte više