HT uvodi VoIP i snižava cijene ADSL-a

INTERNET, telekomunikacije, ADSL usluge, svjedoci smo širenja telekomunikacijskog tržišta što je posljedica sve većeg broja operatera, a kao posljedicu imamo jeftinije usluge. 

Kako se telekomunikacije šire i davatelji usluga povećavaju svoje ponude, tako ćemo postati korisnici, novih i bržih ADSL usluga, MAX TV-a, internetske telefonije (VoIP) koje bi do kraja godine trebao predstaviti, zasada, najjači davatelj telekomunikacijskih usluga - HT, prenosi Business.hr.

Izgleda da će zarada od prodaja dionica biti dobro utrošena, iako u HT-u nisu željeli potvrditi niti demantirati te navode. Naime, izvori s telekomunikacijskog tržišta navode kako će HT uvođenjem novih i poboljšanjem postojećih usluga, ojačati svoju tržišnu poziciju u uslugama koje su na tržištu danas najtraženije. Trenutačno, HT provodi testiranja nove VoIP usluge koja će omogućiti postojećim korisnicima ADSL-a jeftinije telefoniranje.

Svoju je tehnologiju HT najavio još ove godine u svibnju kada se održavala Microsoftova konferencija WinDays u Opatiji. Takav potez HT-a, navode izvori Business.hr-a, rezultirao je time što je na tržištu trenutno velika konkurencija alternativnih operatera, a HT svakako želi osigurati najkvalitetniju i najjeftiniju uslugu. Uvođenje novih usluga rezultirati će sniženjem cijena ADSL-a, a posebice flat rate-a koji je zasada najrasprostranjeniji pretplatnički paket.

V.M.

Pročitajte više