Htio omamiti svinju, pa ranio susjeda

43-GODIŠNJI stanovnik Breze pored Bjelovara jučer je oko 19:30 sati ranio svog susjeda Jovu C., te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.

43-godišnjak je, naime, u dvorištu obiteljske kuće u Brezi, za vrijeme obavljanja svinjokolje, iz zračne puške koja je ručno prepravljena na malokalibarsko oružje, htio omamiti svinju.

Umjesto toga, pogodio je svog prijatelja Jovu C., koji mu je pomagao držeći svinju kojoj je prvotno bila namjenjena puška za omamljivanje.

Prilikom punjenja oružja 43-godišnjak je nehotice opalio hitac koji je Jovu C. pogodio u predjelu lijeve strane prsnog koša, pri čemu su mu nanesene teške tjelesne ozljede.

Jovo C. operiran je te se nalazi na liječenju. Oružje kojime je ranio susjeda 43-godišnjak je neovlašteno posjedovao, kao i 15 komada pripadajućeg streljiva, objavila je bjelovarska policija. Protiv njega će, osim zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom, biti podnesena kaznena prijava i zbog nepovlasnog posjedovanja oružja i streljiva.

Pročitajte više