HTV u Dnevniku preskočio pitanje svog novinara iz Berlina

Foto: screenshot HRT

NOVINAR je postavio pitanje, a Andrej Plenković i Angela Merkel su se uznemirili, nervozno počeli pogledavati jedno prema drugome te nakon petnaest sekundi započeli s odgovaranjem.

Neugodno pitanje postavio je novinar HRT-a Vjeran Mišurac na zajedničkoj konferenciji za novinare dvoje predsjednika vlada, a odnosilo se na najavu gradnje optičke mreže za širokopojasni internet. Kancelarka Angela Merkel zastupa stav da gradnju optičke mreže treba prepustiti Hrvatskom telekomu, tvrtki u vlasništvu njemačkog telekoma, a premijer Plenković još uvijek nije izrekao svoj stav na tu temu.

Iako su na kraju i Plenković i Merkel u Berlinu dali kakav-takav odgovor na postavljeno pitanje, HRT je iz nekog razloga u potpunosti odlučio ignorirati tu temu, ali i svojeg novinara, te u sinoćnjem središnjem Dnevniku o tome nije objavio ništa. Premijera Plenkovića, koji je bio gost Dnevnika, nisu ni pitali da pojasni svoj stav o tome.

HRT: Pa objavili smo to - u prijenosu uživo

Da je riječ o važnoj temi, dokazuje i činjenica da su drugi mediji ipak posvetili pažnju tom pitanju.

Upitali smo i HRT zašto su propustili prenijeti iznimno važnu temu za hrvatsko-njemačke odnose, a pogotovo s obzirom da je to problematizirao upravo njihov novinar.

"Hrvatska radiotelevizija spomenutu konferenciju za novinare je prenosila uživo na Četvrtome programu Hrvatske televizije. Gledatelji Hrvatske radiotelevizije stoga su u izravnome prijenosu mogli prvi poslušati i odgovore na spomenuto pitanje."

Ipak, što će se prikazivati u gledanijim emisijama HRT-a, poput Dnevnika 2 i 3, iz HRT-a navode da urednici sami odlučuju što će prikazati što neće. A urednici tih emisija (kao i svih drugih, izuzev prijenosa uživo) su odlučili da to prikazati neće.

Pročitajte više