HTV u Dnevniku "zaboravio" ključnu informaciju iz Škorine poruke biračima

Screenshot: HRT

GLAVNA poruka bivšeg predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, za čije se glasove bore Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, da će izaći na izbore i rukom nadopisati broj tri, nije se mogla čuti u glavnoj informativnoj emisiji HRT-a, središnjem Dnevniku. Škorina izjava značajno je skraćena, a naglasak je stavljen na poruku da Škorini birači svakako izađu na izbore i naprave "najbolje za Hrvatsku".  

HTV samo objavio dio poruke

"Putem Facebooka obratio se trećeplasirani Miroslav Škoro kojem je drugi krug izbora pobjegao za nešto više od 2 posto. Rekao je da se situacija promijenila i da Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović sada trebaju njega i njegove birače, kojima je poručio da izađu na izbore i naprave ono što smatraju najboljim za Hrvatsku", rečeno je sinoć u središnjem Dnevniku HRT-a koji su uređivali Marta Šimić Mrzlečki i Darko Šokota. 

>> Škoro se na Fejsu obratio oko drugog kruga, otkrio koga će zaokružiti

Podsjetimo, neovisni kandidat Miroslav Škoro dobio je u prvom krugu predsjedničkih izbora 465.703 glasa, a gotovo sve postizborne analize bavile su se pitanjem kome će se prikloniti Škorini birači u drugom krugu. Sam Škoro nije se izjašnjavao sve do jučer, kada se obratio videoporukom. S obzirom na to da se čekalo to očitovanje, ta vijest bila je jučer jedna od najčitanijih na portalima

Što je zapravo rekao Škoro 

"Iako mi je puno vas pisalo tražeći savjet kako da glasujete u drugom krugu, ja vam taj savjet ne mogu dati. Imam povjerenja u vas. Znam da ćete, kao i u prvom krugu, napraviti ono što smatrate najboljim za Hrvatsku. Ali vam, kao jedan od vas, mogu reći što ću ja napraviti. Svakako ću izaći na izbore i neću dozvoliti da manipuliraju mojim listićem. Uzet ću svoj listić i vlastitom kemijskom zaokružiti, ali ne ni broj jedan, ni broj dva. Vlastitom rukom nadopisat ću i zaokružiti broj tri, vas, svoj hrvatski narod", rekao je Škoro jučer. 

"Znam da će me ovo još jednom učiniti metom napada, ali ja za manje zlo ne mogu i neću glasati. Vi ste meni dali svoj glas u prvom krugu, ja ću vama dati glas u drugom. Dok ne pometemo ovu oligarhiju na parlamentarnim izborima", rekao je Škoro i pozvao sve još jednom da izađu na izbore i naprave ono što smatraju ispravnim. 

Zatražili smo i komentar HTV-a. 

"U Dnevniku HTV-a 30. 12. 2019. prema uredničkoj je procjeni objavljena ključna informacija s Facebook objave gospodina Miroslava Škore, koji se u prvom krugu predsjedničkih izbora plasirao na 3. mjesto. Podsjećamo, HRT je odgovoran za svaku objavljenu izjavu u svojem programu i medijskim platformama, bez obzira na to o kojem je predsjedničkom kandidatu riječ.
Također podsjećamo, HRT je neovisan u svome radu prema članku 1 Zakona o HRT-u.", kažu s HRT-a. 

Podsjetimo kako je kampanja Miroslava Škore započela upravo na HTV-u, koji ga je iznenađujuće uvrstio u svoju anketu o predsjedničkim kandidatima. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više