Dnevnik HRT-a se opet blamira: "Zaboravili" spomenuti da je nova premijerka Srbije gay

Screenshot: HRT

VEĆ SMO navikli da Dnevnik HRT-a čini nevjerojatne propuste, a jučer emitirani središnji Dnevnik nije nikakva iznimka.

Naime, dok svi relevantni svjetski mediji izvještavaju o imenovanju Ane Brnabić mandatarkom za sastav vlade u Srbiji napominjući da se radi o prvoj ženi i prvoj gay osobi na čelu srpske vlade, HRT to u svom izvještaju u Dnevniku nije niti spomenuo.

BBC i Guardian u naslovima spominju da je Brnabić gay, ali ne i Dnevnik HRT-a


Seksualnu orijentaciju Ane Brnabić u naslov svojih izvještaja su stavili najrelevantniji svjetski mediji, od BBC-ja i Guardiana pa sve do Deutsche Wellea.

Prilog o imenovanju Ane Brnabić mandatarkom vlade susjedne države emitiran je potkraj Dnevnika kojeg je uređivala Mirjana Posavac, a sadrži ravno tri rečenice: "Srbija će dobiti prvu premijerku. Predsjednik Aleksandar Vučić povjerio je mandat za sastav vlade Ani Brnabić. Dosad je bila ministrica državne uprave i lokalne samouprave, a podrijetlom je s otoka Krka."

Urednica Dnevnika očito nije smatrala bitnim spomenuti podatak kojeg itekako relevantnim smatraju njezine kolege u najuglednijim svjetskim medijima, koji ističu podatak da je Ana Brnabić gay, a sve u svjetlu općeraširene homofobije u Srbiji.

Pročitajte više