Huanito mora umrijeti - U ime Republike Hrvatske

Foto: Hina, Index

U IME Republike Hrvatske Huanito Luksetić osuđen je na smrt. U presudi tako ne piše, ali to nije bitno. Presuda je jasna, Huanito mora umrijeti da bi država dobila zadovoljštinu. Županijski sud u Osijeku potvrdio je presudu riječkog suda i Huanito Luksetić mora u zatvor na dvije godine jer je uzgajao i posjedovao marihuanu.

Kažnjen jer se liječio 

Biljku je koristio da bi se liječio od multiple skleroze, ali sud je zaključio da je uzgajao previše za njegove potrebe. Zaključili su da je Huanito diler. A takvog se mora strogo kazniti. Najstrože. Ništa manje od dvije godine zatvora ne bi zadovoljilo hrvatsku pravdu. 

Neka umre ili neka mu netko mora prati govna

Pa Huanito mora umrijeti. Ili se pretvoriti u teškog invalida kojem će do kraja života netko morati nositi čašu vode, mijenjati pelene, prati govna, gurati mu kolica, žlicom ga jako polako hraniti. Da se ne uguši u zalogaju.

Huanito Luksetić sa svojim stabljikama marihuane ne mora umrijeti zato što je uzgajao biljku koju je hrvatska pravda proglasila strašno opasnom. Ni zato što je uzgojio previše stabljika. Ne, Huanito Luksetić mora umrijeti jer nije sin hrvatskog generala. Takva ga je, jebiga, sreća dopala da je bolestan i da nije sin čovjeka koji se s ministrom unutarnjih poslova nalazi na kavi. 

Da se barem sjetio Toma Forda

Da je Huanitu Luksetiću samo palo na pamet reći da je marihuanu posadio njegov prijatelj Tom Ford iz Srbije sigurno bi pravosuđe imalo razumijevanja za njega. Kako i ne bi? Tom Ford je poznat po tome što nevinu dječicu moli da mu pričuvaju četiri kila marihuane, dvadesetak grama kokaina i nekoliko stotina hiljada kuna. Tako je Tom Ford napakostio Davidu Kruljcu, sinu generala Mladena Kruljca.

Uvalio mu je hrpetinu marihuane, sitno kokaina i lovu. 

Strašno je olakšati si patnje

U ime Republike Hrvatske, pune razumijevanja, David Kruljac je osuđen na 700 sati rada za opće dobro. Jer je samo čuvao drogu za nepoznatog srpskog državljanina. Da se sa četiri kilograma marihuane htio liječiti, Republika Hrvatska ne bi imala razumijevanja za njega. Strašno je kada si bolesnik želi olakšati patnje. To je nedopustivo, to je droga, fuj.

Kada si sin generala Hrvatske vojske, droga je dječji nestašluk koji se kažnjava radom za opće dobro, packom po prstićima za koje se zalijepilo previše dilerskih eura. Kada si bolestan i želiš si pomoći? Moraš umrijeti. U ime Republike Hrvatske.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Pročitajte više