HUBOL: Podrška kirurgu Line Budak, svi detaljno pročitajte njegovo očitovanje

HRVATSKA udruga bolničkih liječnika objavila je priopćenje u kojem je iskazala podršku kirurga iz zagrebačke Klinike za tumore koji je danas istupio u javnost sa svojom verzijom događaja u slučaju Line Budak.

HRVATSKA udruga bolničkih liječnika objavila je priopćenje u kojem je iskazala podršku kirurgu iz zagrebačke Klinike za tumore koji je danas istupio u javnost sa svojom verzijom događaja u slučaju Line Budak. Podsjetimo, zagrebačkoj odvjetnici Lini Budak u Klinici za tumore sedam mjeseci nitko nije rekao da boluje od karcinoma dojke. Nalazi pretraga nisu dostavljeni njenom liječniku, nije ih bilo ni u sustavu e-Građani niti je bilo tko kontaktirao Budak da joj kaže da ima tumor.  

Roth je danas poručio da je Budak dobila jasnu pisanu obavijest da nazove kiruršku ambulantu 15 dana nakon biopsije kako bi provjerila je li nalaz biopsije gotov. Dodao je i kako nije njegova dužnost javljati rezultate pretraga.

U nastavku teksta prenosimo priopćenje HUBOL-a, u kojem je stao uz dr. Rotha. 

"HUBOL daje podršku dr. Rothu, pozivamo sve da detaljno pročitaju njegovo očitovanje"

"Za zaključivanje o postupcima liječenja pojedinih pacijenata, nužno je raspolagati svim osnovnim činjenicama. Nije dobro kada javnost zaključke donosi naprečac, na temelju nepotpunih informacija, kao što se dogodilo i u slučaju Line Budak. 

Pozivamo sve da detaljno pročitaju javno očitovanje dr.sc. Andreja Rotha vezano uz slučaj pacijentice Budak.

>> Prvi put istupio kirurg Line Budak: Nije moja dužnost javljati rezultate pretraga

Iz teksta dr. Rotha jasno proizlazi da, nažalost, da pacijentica NIJE POSTUPILA prema pisanoj uputi 15 dana nakon biopsije nazove kiruršku ambulantu i provjeri je li nalaz gotov i dogovori novi pregled kod kirurga.

HUBOL daje podršku dr.sc. Andreju Rothu, iznimno stručnom liječniku, uvijek dostupnom pacijentima, za kojega mnogi njegovi pacijenti javno kažu da je pun razumijevanja za njih. Osuđujemo neprihvatljivu hajku kojoj je dr. Roth već danima izložen na društvenim mrežama i u komentarima na portalima.

HUBOL izražava žaljenje što je zbog pogrešnog razumijevanja pacijentice proteklo nekoliko mjeseci od izrade nalaza PHD-a do početka liječenja. Suočavanje s dijagnozom maligne bolesti, za svakog pacijenta iznimno je teško i predstavlja veliki šok.

Kao liječnici i kao ljudi, suosjećamo s našim pacijentima i činimo sve što je u našoj moći i sukladno našem znanju i stručnom iskustvu da bolesnim ljudima što više pomognemo liječenjem. Suosjećamo s gđom Budak, razumijemo njezinu ljutnju i njezin strah. Žao nam je da se liječenje gđe Budak nije realiziralo ranije i želimo joj da liječenje i njezina borba s bolešću budu uspješni", priopćio je HUBOL. 

Pročitajte više